„Un Crăciun mai bun pentru copiii trişti”. Vezi cum poţi dona!

„Un Crăciun mai bun pentru copiii trişti” este un proiect pus la cale de câțiva tineri din Târgu Jiu care s-au gândit să le aducă o bucurie copiilor instituționalizați sau care provin din familii sărace. Campania este în plina desfăşurare, elevii de la Colegiul Naţional ”Tudor Vladimirescu” fiind primi care au împachetat câte ceva pentru copiii trişti.

Radu Miruță este unul dintre tinerii care s-au implicat în acest proiect. Pentru buna desfășurare a campaniei, tinerii le solicită celor care vor să dăruiască un zâmbet copiilor săraci să nu împacheteze produse perisabile. De preferat sunt jucăriile, hăinuțele sau rechizitele școlare și cutiile vor fi însoțite obligatoriu de o etichetă în care să se menționeze vârsta și cui îi este destinat pachetul, unei fetițe sau unui băiețel. ”Am plecat de la ideea că fiecare copil dacă deschide o cutie în care nu știe ce este, însăși frumusețea despachetării și a identificării lucrurilor din cutie poate aduce o bucurie. Sigur că problemele copilului rămân în continuare cele pe care le moștenește din familie și din mediul în care trăiește însă pentru un moment putem aduce un zâmbet prin această acțiune”, a spus Radu Miruță, unul dintre organizatorii acestei campanii.
Primii care au spus ”DA” acestei campanii au fost elevii Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. S-au strâns câteva sute de cutii și elevii continuă să dăruiască. ”Este un lucru demn de admirat, de aceea au decis să împacheteze într-o cutie asemănătoare cutiei de pantofi mici daruri, rechizite, mănuși, fulare, cărți de colorat, jucării pe care nu le-au mai folosit, periuțe de dinți, pastă de dinți, le-au ambalat cu multă dragoste, le-au pus în cutii pe care le-au pregătit cu multă dragoste și fiecare cutie are o etichetă, fetiță sau băiețel și vârsta”, a spus Cristina Goanță, profesor coordonator.

Inițiative
Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” este printre puținele colegii din municipiu care se implică activ în campaniile umanitare sau de altă natură. Profesorii spune că inițiativa aparține de cele mai multe ori copiilor. ”Inițiativa le aparține de cele mai multe ori elevilor noștri poate și pentru că cei mai mulți dintre ei sunt norocoși, au părinți iubitori care-i ajută, au dascăli care-i povățuiesc mereu de bine și-i învață că-i bine să dăruiești”, a mai spus Cristina Goanță, profesor coordonator.
În Târgu Jiu, pachetele trebuie trimise la adresa Str. G-ral Dragalina, nr 11. Pachetele pot fi trimise până pe 14 decembrie. Cutiile strânse vor fi donate în perioada 15-23 decembrie în funcție de numărul acestora.

Vizualizări: 655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: