Un crescător de vaci din Săcelu, spaima agricultorilor. Primar: „Nu pot să-l scot din comună”

Culturile de porumb şi grâu ale unui fermier din Bengeşti-Ciocadia sunt distruse de aproape un an şi jumătate de animalele unui cetăţean al comunei Săcelu, iar autorităţile se plâng că nu pot face nimic. Bărbatul are zeci de reclamaţii la poliţia din comună şi a fost amendat de oamenii legii în mod repetat, însă asta nu-l opreşte din a-şi ţine în continuare vacile nesupravegheate.

Cristian Fulger este un fermier din Bengeşti-Ciocadia care deţine la limita cu Săcelu o suprafaţă de 150 de hectare cultivate cu grâu şi porumb. De aproape un an şi jumătate, bărbatul se confruntă cu o situaţie greu de rezolvat. Un crescător de vaci din Săcelu îşi hrăneşte animalele din recolta lui şi deşi i-a făcut zeci de reclamaţii la poliţie, bărbatul nu se opreşte. „Am plângeri la poliţie, la primărie şi efectiv n-avem ce face cu el. Deţine 33 de animale, vaci. Eu am 100 de hectare de grâu şi 50 de porumb pe care nu l-am recoltat pentru că aştept să mai scadă umiditatea din el. Anul trecut am avut un prejudiciu de 30.000 lei, m-a dus cu vorba să nu-l dau în judecată că îmi dă banii, dar anul acesta nu mai stau, îl dau în judecată”, a spus Cristian Fulger, fermier.

Crescătorul de vaci din Săcelu nu doar că îşi lasă animalele nesupravegheate, dar şi el la rândul lui îi reclamă pe proprietarii de terenuri că-i fură din animale. „Pe lângă faptul că le lasă nesupravegheate şi se duc pe culturile mele, după ce le scot, sună la Poliţie că îi fur eu animalele, dar ele apar după câteva ore. Chiar vineri a fost amendat de poliţie cu 1.500 lei pentru apel la 112 nejustificat”, a mai spus fermierul din Bengeşti Ciocadia.

Întors din Canada, s-a apucat de crescut vaci

Potrivit fermierului, bărbatul s-ar fi întors de câţiva ani din Canada şi s-a hotărât să crească vaci numai că animalele supravieţuiesc iernii aşa cum pot, pentru că bărbatul nu le procură hrană, doar ce mănâncă pe câmp. „Am sesizat toate instituţiile, o să sesizez şi Protecţia Animalelor pentru că el stă acolo ilegal, a construit ceva clădiri pe islazul Primăriei Săcelu. Stă într-o baracă. Trebuie să existe o soluţie pentru că grâul a răsărit, este foarte frumos şi nu pot să stau să-l păzesc toată iarna. De îngrădit nu pot, pentru că sunt 10 km şi nu sunt eu singurul proprietar afectat”, a spus Cristian Fulger.

Primar: „Are foarte multe reclamaţii”

Autorităţile locale din Săcelu cunosc prea bine situaţia. Spun că bărbatul are zeci de plângeri, însă dacă oamenii nu se întorc împotriva lui pe calea instanţelor de judecată, nu rezolvă nimic. „El paşte vitele pe islazul comunal, teoretic. Are foarte multe reclamaţii, de fiecare dată am constituit foarte multe comisii, a venit şi DVS să-i ridice animalele, dar degeaba. Nici nu putem să-l dăm afară din izlaz, că e cetăţean al comunei. A plecat de la puţine şi le-a înmulţit, nu a vândut nimic, ele s-au înmulţit natural şi este şi puţin iresponsabil, el iarna nu are un pai pentru animale, care scapă bine, care nu, nu. Dacă iarna este grea, pierderile sunt mari”, a spus primarul din Săcelu, Florin Jurebie.

Vizualizări: 6,136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: