Un deputat îi compară pe protestatari cu minerii

Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat joi, în comisia specială parlamentară pentru legile justiției, că atitudinea de miercuri a parlamentarilor USR i-a amintit de momentul în care fostul președinte Ion Iliescu le-a mulțumit minerilor care au devastat Capitala în sângeroasele evenimente din 1990.

„Eu am ieşit pe jos (din Parlament, n.r.). Când am trecut pe lângă un vicelider al grupului USR şi am auzit ce se întâmplă în stradă, mi-a spus: «Ăştia sunt protestatarii paşnici, dar nu noi i-am chemat». Am ajuns acasă, am pornit televizorul, am văzut imaginea în care vine grupul USR cu telefoane aprinse, apoi intervenţia unui lider al acestui grup care a mulţumit protestatarilor. Eu mi-am adus aminte de iunie ’90 când, deşi nu i-a chemat, Iliescu le-a mulţumit minerilor că au venit să apere statul de drept”, a spus deputatul UDMR.

În replică, preşedintele Uniunii, Dan Barna, a declarat că este „regretabil” că deputatul Marton Arpad compară aducerea minerilor din 1990 cu protestele cetăţenilor faţă de modificările la legile Justiţiei.

Vizualizări: 631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: