Un director din Gorj s-a pensionat după 38 de ani fără concediu!

Geo Popescu, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Gorj, a ieşit la pensie. Joi a fost ultima sa zi de lucru la cârma instituţie pe care o conduce de aproape 30 de ani. Geo Popescu este directorul care are neefectuate nu mai puţin de 38 de concedii de odihnă. Acesta vrea să recupereze timpul pierdut prin plimbări în aer liber şi partide de pescuit. Deşi foarte mulţi ani a predat studenţilor, acum spune că el însuşi va avea nevoie de un profesor care să-l înveţe tainele pescuitului sportiv.

Geo Popescu şi-a încheiat activitatea la Direcţia Judeţeană de Statistică după 40 de ani de muncă, din care 30 de ani a fost directorul instituţiei. Acesta a ieşit la pensie începând cu data de 23 iunie, însă a venit la serviciu şi în această săptămână pentru da ultimele instrucţiuni subalternilor. „Acum sunt un tânăr pensionar. Am o vechime de 28 de ani în funcţia de director general al Direcţiei de Statistică. Am fost şi cadru didactic în învăţământul superior, expert-contabil, evaluator şi, bineînţeles, cu lucrări ştiinţifice în această activitate”, a declarat Geo Popescu, fostul director al Direcţiei Judeţene de Statistică Gorj. Popescu spune că, odată devenit pensionar, se va apuca de pescuit. Acesta a obţinut deja permis şi şi-a achiziţionat o undiţă. „O să încep să mă relaxez întrucât mi-am sacrificat viaţa serviciului şi activităţii didactice. În timpul activităţii mele am 38 de concedii de odihnă neefectuate. Am nevoie de odihnă şi de relaxare, voi merge şi eu la pescuit. Deja am luat permisul de pescuit şi o undiţă, iar acum îmi trebuie şi mie un profesor că eu am fost destul timp profesor”, a precizat Geo Popescu.

Conducere interimară de luni
După pensionarea lui Geo Popescu, Direcţia Judeţeană de Statistică Gorj va fi condusă de un director interimar. Geo Popescu spune că oricare dintre colegii săi este capabil să-şi facă meseria la fel de bine ca şi el. „În locul meu va fi un interimar, apoi se va organiza concurs pentru ocuparea postului definitiv. Este o muncă grea, trebuie să ai cunoştinţe profunde de statistică, matematică şi de analiză şi interpretare a datelor şi informaţiilor cu care se lucrează în sistemul nostru de statistică”, a declarat Geo Popescu. Acesta speră ca locul să-i fie ocupat de unul dintre colegii săi. „În ceea ce priveşte profesionalismul salariaţilor din statistică este de excepţie faţă de alte instituţii publice, oricare poate să candideze pentru această funcţie. Programele de perfecţionare profesională, eu le-am ţinut în fiecare lună. Nu am nicio îndoială că vor face faţă atribuţiilor de director”, a declarat Geo Popescu.

Vizualizări: 3,604

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: