Un medic de la Spitalul Judeţean acuză. „Funcţia a fost vândută“

Acuzaţii de şpagă la Spitalul de Urgenţă Târgu Jiu. Totul a început de un concurs pentru funcţia de medic şef la Secţia ORL. Marilena Davidescu, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, şi-a depus candidatura, iar medicul Gheorghe Stanciu, cel care ocupă funcţia, spune că a fost dat la o parte pentru că s-au dat bani. Davidescu nu a dorit să comenteze. 

La examenul pentru secţia ORL s-a înscris Marilena Davidescu, în acest moment director medical. Aceasta va fi schimbată din funcție, anunță managerul unității medicale, Tiberiu Tătaru, deoarece Davidescu nu poate fi și candidat și președintele comisiei de examen. Medicul Gheorghe Stanciu declară că postul de medic şef la ORL nu ar fi trebuit scos la concurs.  Mai mult decât atât, Stanciu spune despre Marilena Davidescu că ar fi dat bani grei să-l dea jos din funcție. ”Funcția de medic șef a fost vândută pentru că nu trebuia să se scoată postul la concurs, eu puteam să stau până la 70 de ani. Eu am o vârstă și nu mă compromit să mă duc la un concurs dinainte stabilit. În situația mea mai sunt șapte șefi de secții și au trecut doi, trei ani de când au împlinit 65 de ani și nu li s-a scos postul la concurs. Condiția este să ai și indicatorii buni în secție ori din punctul acesta de vedere pe mine cred că din cauza asta m-au schimbat, ORL este cea mai tare secție. Eu rămân în ORL tot doctorul Stanciu, nu mi-e frică de contracandidat în ORL”, a spus Gheorghe Stanciu, medic ORL în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. 

Trebuie să demisioneze

Nu se ştie ce va fi cu postul de la ORL, dar Davidescu trebuie să renunţe la cel de director medical.”Nu poate directorul medical să-și organizeze singur concursul pentru medic șef, așadar cel mai probabil va trebui să găsim un înlocuitor. Eu l-am informat pe domnul președinte al Consiliului Județean care urmează să decidă. Cert este că nu s-a mai înscris nimeni, este un singur candidat înscris și s-a terminat perioada de înscrieri. Nu avem propuneri pentru acest post”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean Târgu Jiu. Postul de medic șef pe secția ORL este ocupat în prezent de medicul Gheorghe Stanciu care deține un doctorat în medicină și care ar fi putut ocupa, potrivit legii, funcția de conducere până la vârsta de 70 de ani.

Galerie foto


Vizualizări: 16,316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: