Un nou protest la spital. Au cerut demisia directorului Capotă

Zeci de asistente şi infirmiere au întrerupt lucrul pentru a doua oară. Au ieşit şi luni în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu şi au cerut, în cor, demisia managerului Gigel Capotă. Asistentele spun că au fost discriminate la acordarea sporurilor pentru gărzi.

„Demisia, demisia!”, a fost mesajul care s-a strigat la unison de aproximativ 50 de asistente şi infirmiere de la spitalul din Târgu Jiu. „Noi îi cerem demisia domnului manager Gigel Capotă pentru că a stabilit sporuri mari pentru anumite categorii de personal. Noi considerăm că suntem discriminaţi”, a fost apelul unuia dintre protestatari. „Suntem decise să nu mai muncim dacă nu suntem plătite. Să ne dea banii aşa cum este în contractul de muncă. Noi muncim pentru câţiva lei în zilele de weekend? Dacă nu primim aceleaşi sporuri, noi nu mai facem gărzi. Şi-aşa muncim mult şi personalul este puţin”, a spus o altă asistentă.

Managerul Gigel Capotă a fost, luni, la o întâlnire la Ministerul Sănătăţii, urmând să le transmită şi angajaţilor de la Târgu Jiu concluziile când se va întoarce. La discuţii, au participat 350 de directori de spitale din toată ţara. Cert este că ministrul Sorina Pintea a dat asigurări că vor fi analizate problemele ridicate de manageri şi va propune şi soluţii. Cea mai importantă problemă pusă în discuţie ţine de sporurile care au scăzut de la 1 martie.

Sindicatele au pregătit deja calendarul acţiunilor de protest. „Strângem semnături pentru greva generală. Pe 26, la ora 11, va fi un miting în Bucureşti. Pe 7 mai, grevă generală între orele 9 – 11, grevă de avertisment, iar pe 11 mai, vom declanşa greva generală”, a declarat Valentin Popa, liderul SANITAS Gorj.

Vizualizări: 832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: