Un nou scandal stins de polițiști la Albeni

Câțiva localnici din comuna Albeni au semnalat la 112 că primarul taie lemne din pădure fără niciun fel de acoperire legală. Ajunși la fața locului, polițiștii au aflat că, în realitate, se pregătea un teren pentru împădurire. Asta ca să fie stopată o alunecare de teren ce a provocat, în vară, și inundații.

Scandalul a izbucnit în satul Hârnea. Localnicii au chemat polițiștii la fața locului, anunțând că mai mulți arbori au fost smulși din rădăcină cu un excavator. Chiar dacă unul dintre cei prezenți le-a explicat că nu este vorba despre o defrișare, oamenii au sunat la 112. „La o alunecare de teren, s-a obturat pârâul, se fac trei trepte de înfrățire, se descongestionează albia și plantează salcâmi pe treptele de înfrățire”, a fost explicația unui localnic.

Terenul va fi împădurit

Primarul Ionuț Stan a explicat că nu încape vorba despre tăierea copacilor. Dimpotrivă! Terenul urmează să fie pregătit pentru împădurire. „Nu este vorba despre defrișare. Am închiriat un excavator pentru decolmatarea pârâului Hârnea întrucât se obturase. Cum se anunță ploi torențiale, punea în pericol câteva zeci de case. Acestea au mai fost inundate. Nu au fost tăiate lemne. Fiind o alunecare de teren, când a alunecat pământul, au mai fost smulși din rădăcină câțiva arbori”, a explicat Ionuț Stan.

În zonă, vor fi plantați mai mulți arbori pentru ca pământul să nu o mai ia la vale și să amenințe gospodăriile din zonă. „Se face un terasament acolo, pe trei trepte. Vom planta câteva sute de salcâmi pentru ca terenul să nu mai fugă și să blocheze pârâul”, a mai transmis primarul. Problemele din zonă au început după ce a fost închisă mina care a funcționat acolo.

În ciuda explicațiilor, polițiștii și comisarii Gărzii de Mediu au ajuns la fața locului, însă cele relatate de localnici nu s-au confirmat. Ca atare, lucrările au continuat, iar în zonă, vor continua lucrările pentru a fi împiedicată o nouă alunecare de teren.

Vizualizări: 2,523

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: