Un pandur, cel mai tânăr marcator al sezonului Ligii 1

Yasin Hamed, născut pe 12 septembrie 1999, a devenit cel mai tânăr marcator din actualul sezon, la doar 17 ani și 8 luni, titrează gsp.ro. Lui Yasin i-au lipsit doar câteva luni să devină primul marcator din istoria Ligii 1 născut în anii 2000. El a înscris în meciul capital cu Concordia. „Nu știam. Chiar nu mă gândeam la asta. Mă crezi că nu mai țin minte nimic de la gol? Doar că alergam nebunește spre banca de rezerve, spre domnul Flavius Stoican! După meci, m-a pupat, m-a felicitat. Îi mulțumesc că a avut încredere în mine, mai ales că am intrat la 0-1 într-o partidă decisivă pentru salvarea de la retrogradare”, spune Hamed, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

Puştiul a debutat în prima ligă la 16 ani. Fostul jucător al echipei ASA Târgu Mureş este născut la Salonta şi acolo a făcut şi junioratul, la Şcoala de fotbal a celor de la Liberty Salonta. „După ce școala s-a desființat, am ajuns cu toții la LPS Bihorul. Tot de când eram la Liberty am o amintire mai puțin fericită. Îmi aduc aminte că am vrut să mă las de fotbal, eram supărat, dar chiar nu mai țin minte motivul. Părinți m-au încurajat mereu. Atunci s-au supărat ei pe mine! Cum să mă las?!”, a mai povestit Yasin.

Născut în România, dar având tatăl din Sudan, Yasin şi-ar dori să joace pentru echipa naţională din Sudan, federaţia de acolo interesându-se deja de evoluţia sa şi arătând interes pentru cooptarea în echipa naţională. „Tatăl meu e sudanez, venit la facultate în România. Acum stă la Salonta, cu mama, și e manager la o fermă de bovine”, spune atacantul.

Hamed a ales să se transfere la Pandurii tocmai pentru că aici tinerilor fotbalişti li s-a dat o şansă să joace. „Îmi place să joc extremă stângă, dar sunt folosit și ca vârf. Am meciuri și la «naționalele» de juniori, am dat și două goluri până acum”, a povestit atacantul de la  Pandurii.

Vizualizări: 1,304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: