Un pas important înspre interzicerea țigărilor: conținutul actual de nicotină va fi considerat ilegal

Principala agenție a guvernului american care reglementează consumul de droguri și medicamente și luptă cu dependența se pregătește să pună în aplicare o lege care lâncezește din 2009: conținutul de nicotină din toate țigările vândute pe teritoriul SUA va fi scăzut drastic, până la un nivel ”care nu dă dependență”. Fumătorii vor putea în continuare să-și ia doza necesară de nicotină din țigările electronice, a căror concentrație nu va fi limitată prin lege.

Decizia FDA (Food and Drug Administration) a făcut ca acțiunile Marlboere să scadă cu aproape 10%, iar cele British American Tobacco cu 7%. 

Lupta cu coloșii producători de țigări (deci, de cancer) este foarte grea, însă, deoarece în SUA industria tutunului reprezintă, încă, o afacere de aproximativ 130 de miliarde de dolari anual. Spunem ”încă” deoarece America este una dintre țările în care politicile anti-fumat promovate de stat au fost cele mai eficiente, numărul de fumători la nivel național scăzând drastic, de la circa 40% în 1960 la sub 15% în prezent.

Cum fumează românii: cheltuim dublu pe țigări decât pe cultură și de 20 de ori mai mult decât pe educație

În comparație, fumatul este un obicei pentru 27% dintre români. Aceasta nu este neapărat o rată mare de fumători, raportat la vecinii noștri (moldovenii, rușii, bulgarii, grecii și turcii sar toți de 40% fumători), dar suntem în top în ceea ce privește procentul din câștigurile lunare pe care îl cheltuim pe țigări. Mai exact, românul mediu cheltuiește aproximativ 8% pe tutun, procent enorm, dacă ne gândim că pentru cultură și recreere cheltuim doar 4%, iar pentru educație doar 0,4%. 

Vizualizări: 1,587

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: