Un primar acuzat de furăciuni cere daune morale de miliarde

Războiul dintre consilierul local PD-L Dumitru Modrea şi primarul comunei Turcineşti Vasile Gogălniceanu este departe de a fi încheiat. Cei doi au ajuns nou în instanţă, după ce Parchetul General a decis scoaterea de sub urmărire penală a edilului local şi a constructorilor reţelei de apă. Modrea a contestat hotărârea procurorilor de la Bucureşti şi ţine cu orice preţ ca primarul şi constructorii să fie anchetaţi. La rândul său, Vasile Gogălniceanu spune că fostul viceprimar încearcă, prin diferite mijloace, să scape de plata unor daune morale care se vor ridica la ordinul miliardelor de lei vechi.

Primarul Vasile Gogălniceanu şi constructorii reţelei de apă de la Turcineşti au ieşit de sub urmărire penală în urma unei decizii pronunţate de Parchetul General. Acest lucru l-a nemulţumit pe consilierul Dumitru Modrea, care a contestat deciziile procurorilor, ieri având loc primul termen în acest nou proces. “Am contestat soluţia dată de procurorul de caz de la Bucureşti, prin care persoanele ce au adus prejudicii alimentării cu apă a comunei Turcineşti au fost scoase de sub urmărire penală. În sentinţă se specifică faptul că recepţia reţelei este făcută şi că apa curge. Acest lucru nu e adevărat”, a declarat Dumitru Modrea.

La rândul său, primarul Vasile Gogălniceanu spune că Modrea încearcă tot ce se poate pentru a scăpa de daunele morale pe care el şi constructorii intenţionează să i le ceară. “Acum, după ce am ieşit de sub urmărire penală, îi vom cere lui Modrea să plătească daune morale care se ridică la câteva miliarde de lei vechi. El este conştient de acest lucru şi încearcă să facă tot ce poate pentru a scăpa de plata daunelor. Nu are nici o şansă pentru că timp de trei ani eu şi constructorii am fost purtaţi pe drumuri şi prin tribunale şi ni s-a prejudiciat imaginea. Dirigintele de şantier este expert tehnic, dar fiind sub urmărire penală nu şi-a putut exercita meseria. Ca atare, a fost prejudiciat şi din punct de vedere economic. Modrea ştie ce îl aşteaptă şi la apelează la toate metodele pentru a se salva”, a declarat Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti.

CONDIŢIE

Consilierul local PD-L spune că este dispus să încheie acest război în condiţiile în care locuitorii celor patru sate din comună vor avea apă permanent timp de o lună de zile. “Sunt dispus să închei acest război în condiţiile în care primarul va da drumul la apă, iar timp de o lună de zile să curgă apa la robinetele localnicilor din toate cele patru sate ale comunei”, a declarat Modrea.

RĂSPUNS

Primarul Gogălniceanu spune că nu poate face acest lucru întrucât nu are specialişti care să supravegheze funcţionarea reţelei de apă 24 din 24 de ore. “Neavând specialişti nu pot lăsa reţeaua să funcţioneze 24 din 24 de ore nesupravegheată. Nu mai pot singur să mă ocup de asigurarea funcţionării reţelei”, a menţionat Vasile Gogălniceanu.

NEAJUNS

Cei peste două mii de locuitori din Turcineşti au rămas fără apă întrucât consilierii locali nu au reuşit să se pună de acord în privinţa trecerii reţelei de alimentare cu apă în administrarea operatorului regional Aparegio.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: