Un primar din Gorj vrea să salveze clădirile unității miniere aflate în paragină

Primarul din comuna gorjeană Roșia de Amaradia vrea să dea o utilitate clădirilor în care, cândva, a funcționat aparatul administrativ al carierelor miniere din localitate. Este vorba de două clădiri, una preluată deja de unitatea administrativ teritorială, iar pentru cealaltă s-au făcut demersuri în acest sens.

Autoritățile locale încearcă acum să identifice surse de finanțare pentru a salva cele două clădiri aflate într-o stare avansată de degradare. Liviu Cotojman se gândește să facă aici centre pentru bătrâni.

”Avem un bloc în satul Corbu pe care încă nu l-am preluat de la CEO, dar am făcut demersuri în acest sens și așteptăm să primim un răspuns pozitiv. Au mai avut în sediul în punctul Grui, care deja a trecut în administrarea noastră. Eu aș vrea să fac centre pentru bătrâni, mai ales că sunt într-o avansată stare de degradare. Pentru cel din Grui aștept să văd ce oportunități apar pe PNRR pentru că mă avantajează, fiind o clădire existentă, chiar dacă e distrusă 80%, are fundație din piatră. Totul depinde de ce măsuri apar”, a mai precizat Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

Vizualizări: 2,965

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: