Un primar spune că locuitorii din comună nu au de unde să ia lemne pentru iarnă

Aproape trei mii de gospodării din comuna Padeș nu au de unde să procure lemne pentru  iarnă, amenajamentele Romsilva fiind contestate în instanță de organizații de mediu, după ce în zonă au fost tăieri masive din păduri.


Primarul Mihăiță Troacă a declarat la Radio infinit că despre problema de la Padeș a fost informat și ministrul Mediului, Tánczos Barna: ”Am cel puțin o mie de cetățeni care îmi spun că nu au de unde să procure material lemnos pentru că Ocolul Silvic Padeș este închis pentru că am înțeles că s-a contestat în instanță amenajamentul.  Baia de Aramă la fel, s-a contestat de ONG-uri. Și avem 2.500-3.000 de gospodării pentru care singura sursă este lemnul.  Am vorbit, am făcut demersuri și la Ministerul Mediului să găsească soluții urgente. Am discutat și cu Parcul Național și cu Romsilva, cu toată lumea să găsească soluții urgente”.


Primarul a propus ca măcar lemnele rupte de vânt să fie scoase la licitație pentru cetățeni. ”De un an de zile tot le-am spus, le-am și am făcut hârtii și documente către Regia Națională și către minister să găsească soluții să dea un ordin de ministru ca cel puțin toate lemnele care sunt rupte, doborâte de vânt, să le scoată la licitație să le dea la cetățeni. 

Am vorbit și cu ONG-urile, oamenii nu sunt de acord cu tăierile masive”, a mai spus Troacă.

Vizualizări: 2,754

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: