Un șef de instituție din Gorj riscă demiterea

Evaluarea anuală i-a adus lui Ovidiu Ilie, inspector șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, calificativul nesatisfăcător. Informația a fost confirmată de inspectorul șef al ITM Gorj, George Romanescu. Ministerul de resort va fi informat cu privire la această evaluare, urmând să se ajungă cel mai probabil la încetarea contractului de muncă.

Ovidiu Ilie este inspector șef adjunct la ITM Gorj încă din vara anului 2013. În luna ianuarie anul trecut, Ilie a primit calificativul „nesatisfăcător” pentru activitatea din 2016. După câteva săptămâni, calificativul i-a fost reevaluat în „satisfăcător”, astfel că nu s-a mai impus demiterea din funcție. Ovidiu Ilie a contestat calificativul, procesul nefiind finalizat.

Alt an, același calificativ

Miercuri a fost prima zi lucrătoare din 2018, zi în care Ovidiu Ilie a primit iar calificativul „nesatisfăcător”, de data aceasta pentru activitatea din 2017. Informația a fost confirmată de George Romanescu, dar negată de Ovidiu Ilie. „Nu aveau cum să mă evalueze, eu sunt în concediu medical”, a spus Ilie.

George Romanescu a explicat însă cum au stat lucrurile. „A fost la serviciu, a semnat condica la ora 8.00, când a aflat că se dau calificativele a plecat la spital. Noi vom informa ministerul, care va decide ce este de făcut”, a spus inspectorul șef al ITM Gorj.

Potrivit HG 611 din 2008, calificativul „nesatisfăcător” este cel mai slab cu care poate fi evaluat un funcționar public. Notele sunt de la 1 la 5, iar cine are sub nota 2 este considerat „nesatisfăcător”. Calificativul poate fi contestat în termen de cinci zile la șeful instituției, iar ulterior în instanță. Ovidiu Ilie și ITM Gorj încă se mai judecă pe calificativul de acum un an.

Ovidiu Ilie a spus că va contesta evaluarea și în baza faptului că un articol din HG 611 din 2008 a fost declarat neconstituțional. „Este chiar articolul care mi se aplică mie”, a spus Ovidiu Ilie.

Ministerul Muncii și Justiției Sociale ar putea emite în baza calificativului „nesatisfăcător” decizia de încetare a contractului de muncă, nefiind exclusă o decizie în următoarele zile.

Vizualizări: 2,717

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: