Un singur gorjean înscris la Parângul Night Challenge

A cincea ediţie, aniversară, a competiţiei sportive organizate luna viitoare în Parâng de bibliotecarul Avram Iancu are un singur gorjean înscris până acum printre participanţi.

Ion Brânzan, din Târgu Jiu, este cel care s-a înscris pentru cursa de schi, asta în timp ce zeci de concurenţi din Bucureşti sau alte zone ale ţării, în special din judeţele din Ardeal, s-au înscris deja pe pagina de internet a competiţiei.

Parângul Night Challenge este organizat în penultimul week-end al lunii februarie, iniţiativa acestei competiţii aparţinându-i lui Avram Iancu. Unii dintre competitori deja vin la sfârşit de săptămână şi se antrenează pe traseul pe care urmează să îl parcurgă peste mai puţin de trei săptămâni, în speranţa că ei vor fi câştigătorii competiţiei.

Primul român care a traversat fără costum de protecţie atât Canalul Mânecii cât şi Dunărea de la izvoare până la vărsarea în mare a fost şi cel care în 2014 a organizat prima ediţie a competiţiei sportive din Parâng. Zeci de iubitori ai muntelui iau startul la competiţia care include două secţiuni – alergare şi schi de tură. Sportivi trebuie să urce muntele cât mai repede, indiferent de condiţiile meteo, până acum recordul competiţiei indicând un timp de 40 de minute şi 57 de secunde, înregistrat în 2016. Doborârea acestui record va fi recompensată anul acesta cu un premiu special de 1.500 de lei, valoarea totală a premiilor fiind de 9.000 de lei. La ediţiile anterioare ale competiţiei a fost prezent şi Tibi Uşeriu, primul român dublu câştigător al Ultramaratonului de la Polul Nord, 6633, el venind în Parâng pentru a profita de temperaturile reduse de aici ca să se poată antrena în condiţii cât mai grele.

Vizualizări: 1,122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: