Un tânăr din Târgu Jiu, student model peste hotare

Târgujianul Andrei Mărgeloiu uimește din nou peste hotare. Tânărul a fost desemnat cel mai bun student la University College London, acolo unde studiază. Tot în Anglia, el s-a clasat pe primul loc la un concurs de informatică la care au participat universitățile din Londra.

Andrei Mărgeloiu a absolvit cursurile Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu și a obținut rezultate notabile la diverse competiții naționale și internaționale. De această dată, târgujianul a fost numit cel mai bun student de la universitatea din Londra la care studiază acum. „Noi, românii, suntem cei mai numeroși de la Facultatea de Informatică de acolo. Costul de școlarizare, pentru cei din afara Uniunii Europene, este de aproape trei ori mai mare. Noi, dacă suntem și buni, suntem susținuți acolo. Eu am reușit să obțin cea mai mare medie din an. Am fost propus de către Departamentul de Informatică pentru o distincție în întreaga Facultate de Inginerie, iar, în urma unei vizualizări amănunțite, am fost desemnat drept cel mai bun din facultate. Am primit o distincție și o bursă de studiu pentru acest an”, a mărturisit tânărul, la Gorj TV.

Pentru a-și continua studiile, Andrei a apelat la un împrumut care să-i asigure taxa de școlarizare. Va trebui să restituie banii Marii Britanii când va fi angajat. „Este un împrumut foarte bine construit. Te împrumută. Nu trebuie să plătești înainte să înveți. Banii se dau înapoi progresiv, dar doar atunci când venitul lunar depășește 2000 de lire, 100 de milioane în lei, iar dacă venitul este mai mic, nu ești obligat să plătești”, a mai explicat Andrei Mărgeloiu. În plus, tinerii nu sunt condiționați să lucreze în Anglia după finalizarea studiilor.

Vizualizări: 7,172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: