Unde au ajuns maşinile confiscate de Fisc

Două primării şi un spital din Gorj au primit autovehicule de la Guvern. Maşinile au fost confiscate de Fisc în alte judeţe şi o parte au fost repartizate către autorităţile publice locale. Două dintre ele sunt în stare de funcţionare şi s-a impus doar înscrierea lor, iar o alta a fost refuzată pe motiv că era prea uzată.

Din cele 130 de autovehicule distribuite de către Comisia din subordinea Secretariatului Guvernului în ţară, una a ajuns şi la Spitalul Orăşenesc din Târgu-Cărbuneşti. Este vorba de un autoturism Seat Altea, fabricat în 2004, pe care unitatea îl foloseşte la deplasări. Maşina a fost confiscată de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice din Galaţi şi a fost estimată la suma de 24.600 lei, prezentând un grad de uzură de 68%.

Managerul spitalului, Constantin Târziu spune că a depus o cerere pentru obţinerea unui autoturism după ce a văzut la televizor că şi spitalele pot solicita acest lucru. „Am văzut că putem solicita şi noi la televizor, pe 30 octombrie am făcut adresă către Guvern, la secretarul general, pe 22 noiembrie am primit adresă că ni s-a aprobat o maşină Seat şi după ce am luat legătura cu cei de la Finanţe Galaţi, am mers şi am luat-o cu platformă pentru că era cu număr străin şi era confiscată. Am schimbat uleiul şi ce a mai trebuit, am înscris-o şi am pus-o în circulaţie. Totul ne-a costat cam 50 de milioane”, a declarat Constantin Târziu, managerul Spitalului Orăşenesc din Târgu Cărbuneşti.

„Nu mai aveam alte maşini funcţionale”

Şi primăria Teleşti a primit un autoturism de la Guvern, marca Fiat, fabricat în 2005. Valoare maşinii este de 7.725 lei şi are un grad de uzură de 85%. Autorităţile locale nu aveau alt autoturism funcţional pentru a se deplasa în localitate şi unde mai era nevoie. „Am primit acest Fiat Stilo ca urmare a unei adrese primite de la Guvern prin care ne comunica să mergem să o ridicăm. Am mers la Tulcea pe 28 decembrie şi am ridicat-o. Nu mai avem alte maşini funcţionale, pe care le aveam erau foarte uzate, este binevenită această maşină pentru a putea face deplasări. Înainte ne era greu să mergem în teren, ne deplasam numai cu maşinile personale”, a spus Ion Mischie, consilierul personal al primarului din Teleşti.

Primăria Săuleşti a refuzat pomana Guvernului

Reprezentanţii Guvernului au înştiinţat autorităţile locale din Săuleşti că le acordă o autoutilitară Volkswagen, fabricată în anul 2002, însă primăria a refuzat-o pe motiv că era prea ponosită, gradul de uzură fiind de 65%. Autoutilitara a fost confiscată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Brăila şi a fost evaluată la suma de 14.400 lei. „În urma unei cereri a noastre anterioare la secretariatul Guvernului, în momentul în care au apărut maşinile disponibile ne-au înaintat o ofertă, pe care am refuzat-o. Autoutilitara era veche, consuma mult, era cu cinci locuri, de muncitori. Nu era rentabilă pentru noi. În 2004 am primit o Dacie, pe care am folosit-o, dar acum nu mai este funcţională”, a comentat Iustin Andriţa, juristul primăriei Săuleşti. 

Vizualizări: 240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: