Unde merg gorjenii să-şi petreacă sărbătorile de iarnă

Nici nu a venit bine luna decembrie și târgujienii au luat cu asalt agențiile de turism în căutarea destinației perfecte pentru Crăciun și Revelion. Cele mai căutate sunt stațiunile montane unde abia dacă mai găsești vreun loc liber, însă sunt târgujieni care preferă să petreacă sărbătorile și peste hotare. Ofertele nu sunt tocmai pentru toată lumea.

Agenţii de turism din Târgu Jiu mărturisesc faptul că cele mai căutate destinaţii pentru vacanța de iarnă rămân tot stațiunile montane din țară, dar și din străinătate. Ofertele sunt avantajoase pentru acei târgujieni care vor să stea departe de casă de Crăciun. ”Gorjenii preferă, să știți, și destinațiile exotice, însă în această perioadă merg foarte bine vacanțele la sky atât în țară, cât și în Bulgaria sau în stațiuni din Italia. Cel mai bine am vândut Italia. Pentru destinațiile exotice avem tarife de la 700 de euro de persoană în stațiuni precum Punta Cana. Însă, de Revelion cel mai bine în acest an a mers tot Valea Oltului”, a spus reprezentantul unei agenții de turism.
Cei mai mulți târgujieni întrebați preferă să petreacă sărbătorile acasă, în familie. Dacă totuși ar avea bani să plece, ar alege destinațiile exotice pentru petrecerea Revelionului. ”Sigur că așa cum mi se pare firesc, voi petrece Crăciunul în familie. Asta este tradiția, asta mă împlinește pe mine de sărbători, să stau în familie. Sigur că dacă aș avea mulți bani, aș alege probabil și o destinație exotică, ar fi frumos”,a spus o târgujiancă. Mulți spun că vor merge să petreacă Crăciunul alături de copiii lor care muncesc peste hotare. ”Voi merge în Anglia la băiatul meu. El nu are posibilitate să vină acasă, așa că mergem noi la el, acolo. Este prima dată, dar asta este, facem un sacrificiu să fim alături de el, deci tot în familie, numai că prin țări străine, nu acasă”, a spus o altă tâgujiancă.
Cei care și-au ales vacanța de Crăciun și se gândesc deja să o programeze pe cea din vară trebuie să știe că agențiile de turism au lansat programele Early Booking. De exemplu, o vacanță în Grecia, la Paralia Katerini, în mai 2017 costă 399 de lei de persoană transportul cu autocarul, cazarea fiind gratuită timp de șapte nopți în căsuțe de două stele cu mic dejun inclus.

Vizualizări: 1,448

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: