Unde s-a mutat procesul lui Condescu și Temelescu

Procesul în care foștii șefi de la Pandurii, Marin Condescu și Viorel Temelescu, sunt acuzați că ar fi fraudat bugetul clubului, s-a mutat din această toamnă la Curtea de Apel Craiova. Aici urmează să fie judecat apelul pe care atât cei doi inculpați, cât și procurorii și chiar și Complexul Energetic Oltenia l-au declarat la sentința dată în vară de Tribunalul Olt.

Cei doi au fost condamnaţi cu suspendare, în cazul lui Condescu fiind dispusă chiar achitarea pentru două acuzații care de la început s-au dovedit a fi nesusținute de dovezi, dar care au fost incluse în dosar în speranța că vor fi destui cei care să le creadă chiar și așa.

Instanța l-a găsit nevinovat pe liderul sindical pentru acuzațiile de delapidare și spălare de bani, neputând fi probat faptul că Marin Condescu ar fi luat bani din vistieria clubului pentru a-i folosi în interes personal. Ba mai mult, pe parcursul procesului de la Slatina, sindicalistul a dovedit că are de recuperat de la Pandurii aproape un milion de euro, așa devenind principalul creditor privat al clubului.

Condescu a fost condamnat, în schimb pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată pentru că ar fi folosit trei contracte de cesiune de creanță pentru a face rost de bani de care Pandurii avea nevoie la un moment dat. Contractele au permis folosirea pentru echipa de fotbal a unor sume de bani pe care fosta SNL Oltenia trebuia să le achite firmei Edenred în schimbul tichetelor cadou ce trebuiau oferite minerilor. În baza unei expertize a Poliției, instanța a reținut că toate cele trei contracte de cesiune de creanță au fost falsificate, fără să fie stabilită cu precizie persoana care ar fi comis falsurile. Condescu s-a apărat cum a putut, dar a primit condamnarea întrucât a semnat în dreptul Clubului Pandurii, el invocând că nu a știut despre faptul că acele contracte ar fi fost falsificate, așa cum susține expertiza IPJ Gorj.

Firma Edenred și-a primit în cele din urmă banii ce i se cuveneau și nu a existat vreun prejudiciu nici în acest caz, fiind exclus așadar ca Marin Condescu sau Viorel Temelescu să fi folosit vreun leu din banul clubului în interesul lor. Procesul va începe peste o lună la Craiova, iar sentința pe care o vor da judecătorii Curții de Apel va fi definitivă.

Vizualizări: 870

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: