Unde se mută scandalul sporurilor din învăţământ

Scandalul sporurilor de calculator din învăţământ a fost adus joi în discuţie la Colegiul Prefectural. Ion Işfan, şeful învăţământului gorjean, a ţinut să atragă atenţia directorului Direcţiei de Sănătate Publică Gorj că se eliberează prea uşor adeverințe medicale prin care dascălii demonstrează ca lucrează în condiții periculoase.

Buletinele de determinare prin expertizarea locurilor de muncă sunt eliberate de Olimpia Trocan, medic Medicina Muncii din cadrul DSP Gorj. „DSP nu-şi asumă aceste buletine pentru că nu există ştampila directorului de sănătate publică pusă pe aceste buletine. Toate sunt făcute cumva cu copy paste, toate sunt identice, toate sunt semnate de doamna doctor Trocan şi directorul de şcoală, dar sper eu că sunt însuşite şi de DSP. Eu am făcut joi o adresă către DSP în care am întrebat dacă îşi asumă sau nu-şi asumă aceste buletine pentru că toate aceste discuţii din învăţământ sunt generate de acest buletin”, a declarat Ion Işfan, şeful învăţământului gorjean. „Dacă aceste buletine de determinare nu sunt făcute conform legii, practic problema dispare din învăţământ”, a mai spus Işfan, care i-a solicitat un răspuns directoarei Elena Sfârlează prezentă la şedinţă.

DSP: Nu vă obligăm să plătiţi!

Reprezentanţii DSP Gorj au precizat faptul că ei eliberează buletinele, dar asta nu-i obligă pe primari să plătească aceste sporuri. „Aceste buletine de expertiză se eliberează la solicitarea domnilor directori de şcoală şi sunt realizate de către medicul de medicina muncii, dânsul îşi asumă răspunderea. Acest atestă că anumite locuri de muncă sunt periculoase pentru sănătatea umană, dar nu vă putem obliga să acordaţi aceste sporuri, asta rămâne la latitudinea ordonatorului de credite”, a spus Elena Sfârlează, directorul adjunct al DSP Gorj.

Işfan a mai atras atenţia că din aceste buletine de expertiză reiese că biroul directorului, al secretarului şi al contabilului sunt cele mai periculoase locuri de muncă din şcoală. „Nu ajungem la femeia de serviciu, nu ajungem la muncitorul care lucrează la întreţinere, nu ajungem la muncitorul care lucrează la centrala termică, asta reiese din aceste buletine pe care DSP nu şi le asumă, şi le asumă doar doamna doctor Trocan”, a mai spus Ion Işfan, care a ţinut să precizeze că în ziua de azi şi un telefon este mai periculos decât un computer.

Vizualizări: 3,026

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: