Unii au dovedit că merită, alţii nu

Pustai le-a oferit jucătorilor de rezervă o şansă ca să arate ce pot în meciul de Cupă cu Ripensia Timişoara. Atitudinea a fost diferită printre jucători. Unii au tras tare ca să arate că merită să joace mai mult, alţii au fost indolenţi şi vor rămâne pe bancă.

Pandurii s-a calificat fără probleme în sferturile Cupei României după 3-0 la Timişoara cu micuţa Ripensia din Liga a V-a. Nu toţi jucătorii s-au ridicat însă la pretenţiile lui Pustai.

Bile negre

Pustai a acceptat să joace cu Ripensia la doar 2 zile după meciul cu ACS Poli Timişoara tocmai în ideea de a-i odihni pe titulari şi de a da şi jucătorilor de rezervă o şansă. Singurul defavorizat din start din acest punct de vedere a fost Ionuţ Rada, Pustai preferând cuplul Erico-Mamele. Ultimul jucase titular şi cu Poli tocmai în absenţa suspendatului Erico. Cei doi nu s-au descurcat deloc grozav deşi au avut în faţă zidari, electricieni, şoferi, oameni care au job-uri zilnice şi care joacă fotbal la final de săptămână. Ripensia şi-a creat multe ocazii de gol în repriza a doua şi doar ghinionul i-a împiedicat să înscrie golul de onoare.

Titularizat în banda stângă a apărării, spaniolul cu origini africane, Sipoto Bohale, a părut haotic, nesigur şi nu a contribuit nici la faza de atac. Momentan, exoticul Sipo e departe de nivelul sârbului Momcilovic. O altă bilă neagră o primeşte şi Călin Cristea. Mijlocaşul adus de la Unirea Alba Iulia în urmă cu 3 ani nu reuşeşte deloc să se impună ca titular. Cu Ripensia, Cristea a primit o nouă şansă în primul 11, dar a fost şters iar Pustai l-a schimbat la pauză cu Shamsin. Libanezul a fost departe de forma arătată în meciul precedent din Cupă cu Farul Constanţa şi în afara unui şut puternic care a trecut puţin peste, a pierdut aiurea cam toate mingile.

Revenit ca titular după 5 meciuri de pauză, Nicoară a fost de nerecunoscut. A oferit ce-i drept centrarea care a dus la autogolul lui Ciobai, dar în rest a fost total neinspirat. Driblingurile nu i-au ieşit, şuturile nici atât şi parcă, cu cât se zbătea mai mult să-l impresioneze din nou pe Pustai, cu atât greşea mai mult. Dacă nici în faţa unor amatori nu reuşeşti să-ţi impui jocul, atunci nu poţi emite pretenţii în Liga 1 sau Europa League.

Panduri pe minus: Nicoară, Cristea, Shamsin, Sipoto, Mamele.

Bile albe

Au fost totuşi şi jucători care s-au zbătut şi au reuşit să-i arate lui Pustai că merită mai multe şanse. Aici îl putem remarca pe Distefano, autorul unui gol de excepţie cu ACS Poli, chiar golul victoriei, şi care a dirijat bine jocul şi cu Ripensia. Argentinianul a avut nevoie de ceva timp ca să se integreze la Pandurii dar acum pare mai în formă decât Breeveld, Ciucur sau Nicoară aşa că Pustai l-ar putea băga titular chiar sâmbătă cu Vaslui. Nici Adrovic nu s-a descurcat deloc rău. Fostul golgeter al campionatului din Muntenegru a fost folosit doar pentru a doua oară ca titular în acest sezon după meciul cu Dnepr iar acum a reuşit să spargă gheaţa. A marcat golul de 0-2 şi a mai avut câteva şanse de a înscrie. Atacantul de 25 de ani are însă toate şansele să rămână rezervă eternă. Pustai îl consideră cel mai slab atacant din lot şi l-a folosit din vară încoace doar ca ultimă soluţie de urgenţă.

Şi fratele geamăn al lui Erico, Elton da Silva a prins un meci bun cu Ripensia. Aflat la debutul la Pandurii, Elton a afişat câteva kilograme în plus dar s-a mişcat bine pe teren. Ba chiar a reuşit să şi marcheze golul de 0-1 cu o lovitură de cap perfect plasată. Mijlocaşul de 25 de ani a reuşit să reziste toate cele 90 de minute pe teren aşa că merită încă o bilă albă, asta chiar şi în condiţiile în care ritmul meciului cu Ripensia nu a fost unul ridicat. Pleaşcă şi Mingote s-au descurcat şi ei bine în Cupă. Fundaşul a fost decent pe parcursul meciului, ba chiar a oferit şi o pasă de gol în timp ce portughezul a intrat la pauză şi a intervenit decisiv în 2-3 faze în care Ripensia putea reduce din handicap.

Panduri pe plus: Distefano, Adrovic, Elton da Silva, Pleaşcă, Mingote

Important era să ne calificăm. Din păcate la aceste jocuri introduc jucători cu minute mai puţine şi ei sunt parcă mai obosiţi ca şi cei din urmă cu două zile. Sunt mentalităţi pe care le schimbi foarte greu. Dar avem nevoie de toţi jucătorii. Am jucat 3 meciuri în 5 zile.”    Cristi Pustai, antrenor Pandurii

10 – titulari a schimbat Pustai între meciurile cu ACS Poli şi Ripensia, ambele disputate la Timişoara. Doar Mamele a fost titular în ambele jocuri

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: