Urăsc tot ce înseamnă Băsescu

Aşa a declarat la Pro TV premierul Ponta, spre stupefacţia moderatorilor emisiunii, care nu ştiau dacă acesta glumeşte sau spune adevărul. Dacă a glumit oricum este o glumă proastă, dar dacă a dat drumul unui gând mai vechi este o chestiune foarte gravă. Este gravă pentru simplul motiv că Băsescu nu este oricine, ci este preşedintele României, iar cel care a declarat public că-l urăşte  este chiar premierul aceleaşi Românii.

Nu este posibil, indiferent cât s-ar antipatiza cei doi,  să vii în faţa televizorului şi din postura de premier să anunţi întreaga ţară că-l urăşti pe preşedinte.  Aşa ceva era până ieri de neînchipuit, dar Ponta a demonstrat încă o dată că este de nestăpânit când e vorba să concureze pentru locul de cel mai bun gafeur. Fostul premier  Tăriceanu, care n-a avut o relaţie frăţească cu preşedintele Băsescu  şi care probabil a trecut şi el prin perioada furiei cumplite în care l-o fi urât de-a binelea pe Băsescu, nu şi-a permis ca în calitatea lui oficială de reprezentant al guvernului să afirme public, la o televiziune comercială, că-l urăşte pe preşedinte.

Ponta nu are voie nici să-l urască, nici să-l iubească pe preşedinte. Ponta este în fruntea Guvernul ca să guverneze, nu să ne transmită sentimentele lui de om mic, care nu poate să se ridice la nivelul funcţiei pe care o mai ocupă încă. De ce-l urăşte Ponta pe cel care l-a făcut premier? De ce-l acuză că foloseşte metode securistice când, după spusele sale, nu are de unde să ştie ce metode folosea securitatea pe vremea când el îşi ştergea mucii de la nas cu mâneca? Pentru faptul că-i atribuie preşedintelui deconspirarea sa ca plagiator notoriu, dovedit cu acte în regulă, care ar fi trebuit să-l facă să intre în pământ de ruşine. Ar trebui să se urască pe sine pentru faptul că a copiat, că şi-a atribuit studii pe care nu le-a făcut niciodată, că a adus la guvernare tot felul de hahalere, că a reuşit în doar câteva luni să ajungă dintr-un politician simpatic şi tânăr un mare campion al minciunii, infatuării, nesimţirii şi incompetenţei, clientelismului şi manipulării.

Îl urăşte pe Băsescu pentru că nu s-a putut şi nu se va putea ridica niciodată la nivelul unui animal politic ca Băsescu, cu toate greşelile făcute de preşedinte şi una dintre cele mai mari este că l-a făcut premier. Îl urăşte pe Băsescu pentru că-i atribuie acestuia faptul că s-a făcut de râs în toată Europa, care se fereşte acum ca dracu de tămâie să stea în preajma lui. Că nu-i crapă obrazul de ruşine o dovedeşte şi faptul că el încă mai crede că la sfârşitul lunii viitoare, la întrunirea Consiliului European, poate să-l înduplece pe preşedinte să-l lase să se ducă el acolo, în condiţiile în care Curtea Constituţională s-a exprimat destul de clar cine şi de ce se duce acolo.

Un impostor ca Ponta care din nefericire este premierul României face mult mai mult rău ţării decât intrarea ciobanului Becali în parlamentul României, intrare pe care şi-o va face la înţelegere cu Crin Antonescu. Măcar Becali are accesele lui de sinceritate…

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: