Ursul Baloo, din Straja, e major. A împlinit 18 ani!

Sute de turişti au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Straja, la „majoratul” ursului Baloo, cunoscut inclusiv gorjenilor care merg aproape în fiecare weekend sau vacanţă în staţiunea din Valea Jiului.

Povestea impresionantă de viaţă a ursului salvat de proprietarii unei cabane, după ce fusese găsit rănit în pădure, i-a captivat pe turişti de-a lungul anilor, iar la petrecerea de acum, o parte dintre ei au ţinut să fie alături de cel care, între timp, a devenit mascota staţiunii. Copiii au fost cei mai fericiţi că îl pot vedea pe Baloo mâncând din tortul special făcut pentru el. Tortul a avut o greutate de 18 kg şi a fost făcut din fructe şi miere de albine, totul fiind ornat cu frişcă.

Atunci când a început petrecerea, turiştii s-au strâns „ca la urs” în jurul ţarcului în care Baloo îşi trăieşte viaţa. Lângă „casa” sa a fost amenajată şi o pârtie de schi pentru începători, pe care a fost organizat şi un concurs dotat cu „Cupa Baloo”, câteva sute de copii participând la competiţie. Sâmbătă, la ora 13.00, cu toţii de abia au aşteptat să îl vadă pe Baloo şi să îi cânte „La mulţi ani!”.

Emil Părău, omul de afaceri care a dezvoltat la Straja cel mai mare domeniu schiabil din ţară şi care l-a îngrijit pe Baloo din anul 2000 şi până acum, le-a oferit tuturor celor care au venit la petrecere şampanie fără alcool şi prăjituri în formă de ursuleţ.  

„Povestea lui Baloo este o poveste de viaţă impresionantă. În curând noi vom scoate cu ajutorul tipografiei de la Târgu Jiu şi o carte de colorat despre Baloo, pe care o vom oferi ca premiu copiilor care vin şi participă la competiţiile noastre. Noi considerăm că el a făcut majoratul, dar pentru un urs majoratul e la 4 ani, deşi la cei 18 cred că putem spune că Baloo se apropie deja de vârsta a treia”, a menţionat Emil Părău.

Vizualizări: 1,617

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: