USR către Dragnea: Dorele, probleme, mă?

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat duminică seară că ”este foarte posibil” ca luni să iniţieze o comisie parlamentară de anchetă în faţa căreia să fie chemaţi fostul premier Dacian Cioloş, fostul ministru de Finanţe, Anca Dragu, fostul ministru al Fondurilor Europene, şeful ANAF şi preşedintele Consiliului Fiscal pentru a da explicaţii în legătură cu rectificarea bugetară din noiembrie 2016. Liderul PSD a spus că din cauza rectificării bugetare din noiembrie 2016, bugetul pe 2017 va avea cu zece miliarde de lei mai puţin.
Fostul premier Dacian Cioloş crede însă altceva şi anume că Dragnea nu are bani pentru onorarea promisiunilor electorale şi caută ţap ispăşitor. „Confruntat probabil cu câteva cifre și realități ale economiei românești pe care eu le tot spun de câteva luni, conștient că nu știe pe unde să sc...oată cămașa ca să acopere financiar promisiunile făcute în campania electorală, domnul Liviu Dragnea face o scamatorie și anunță că ar fi găsit, citez, "o gaură de zece miliarde în buget". Pentru orice om cu minime cunoștințe economice, o astfel de "gaură" ar fi presupus fie venituri mai mici, fie cheltuieli mai mari decat cele prognozate și, oricum, ar fi trebuit să se regăsească în deficitul bugetar - ceea ce nu este cazul. Această "gaură" NU există”, a spus Dacian Cioloş.
În scandal a intervenit şi Cristian Ghinea, deputat USR şi fost ministru al Fondurilor Europene. Acesta îl ridiculizează pe Liviu Dragnea pe facebook. "Dorel a ajuns la guvernare. Dorel calculează să vadă cât face tot ce a promis în campanie. Îi dă cu virgulă. Nu încape orice ar face. Dorel se enervează și explodează ceva cu tehocrați, comisii de anchetă și sesiune extraordinară. Vaaai, tremurăm. :) Dorele, probleme, mă?! Dragnea zbiera acum o lună că guvernul tehnocrat rămâne cu bani necheltuiți. Acum se agită că i-a lăsat gaura. În decembrie, în campanie, omul nostru era ninja cu deficitul, rămâneau banii necheltuiți la buget: «În 2016 suntem în situația în care 19 miliarde de lei din 38 de miliarde, pe care îi are la dispoziție guvernul, nu se cheltuie pe investiții. Miliarde de lei rămân necheltuiți la guvern». Dorel în ianuarie, la guvernare: «Acum, totul ne arată că veniturile sunt mai mici. Asta e ilegal. Cine a mințit trebuie să plătească. Bugetul are o gaură de 10 miliarde de lei». Dorel nu știe că linia la deficit se trage după finalul anului. Sau știe și acum face circ ca să scoată cămașa că nu poate ce a promis în campanie? Hai, Dorele, curaj cu guvernarea! Aveți un program de îndeplinit și numai tu îl știi din scoarță în scoarță", este postarea lui Ghinea.

Vizualizări: 511

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: