USR face mii de amendamente pentru a bloca o lege

USR a depus 5.000 de amendamente împotriva TVA Split, în încercarea de a bloca legea. Este o procedură parlamentară foarte utilizată în alte țări numită „filibuster”. Această procedură este folosită ca o armă a minorității pentru a combate abuzurile majorității.

"Adevărul este că opoziția nu poate opri TVA Split în Parlament. Nu putem să-i oprim, dar putem măcar să le facem viața mai grea atunci când ei ne fură șansa unei vieți normale în țara noastră. Astfel conform regulamentului Camerei Deputaților, USR poate formula oricâte amendamente, iar ele pot fi supuse la vot și în plenul camerei la solicitarea noastră. Și fiți siguri că parlamentarii USR solicita acest lucru.

Amendamentele vor fi retrase cu o condiție: majoritatea trebuie să fie de acord să respingă TVA Split sau măcar să-l facă în întregime opțional. USR va lupta în Parlament și va folosi fiecare mică pârghie pentru a combate această guvernare coruptă, incompetentă și periculoasă", scrie Radu Miruță, președintele USR Gorj, pe pagina de socializare.

Vizualizări: 848

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: