Va fi noul secretar general al ONU

Adunarea Generală a ONU urmează să îl numească joi pe Antonio Guterres în postul de secretar general al Organizației Națiunilor Unite, pentru a-i succede cu data de 1 ianuarie 2017 lui Ban Ki-moon, aflat la sfârșit de mandat.

Potrivit unei scrisori trimise marți tuturor țărilor membre ale ONU de președintele Adunării Generale, Peter Thomson, data numirii lui Guterres a fost stabilită pentru 13 octombrie la ora 10:00 (14:00 GMT), la sediul ONU, în New York. Mandatul lui Guterres va începe oficial la 1 ianuarie 2017 și se va încheia pe 31 decembrie 2021, potrivit acestei scrisori.

În afară de scrisoare, Thomson a trimis și un text care urmează să fie prezentat Adunării Generale a ONU și care oficializează numirea lui Guterres în calitate de secretar general al ONU. "În conformitate cu voința generală a statelor membre, este dorința mea sinceră ca acest text (...) să fie adoptat prin aclamație", a spus Thomson, citat de EFE. Actualul secretar al ONU, Ban Ki-moon, a fost numit în acest mod în 2006. (A.P.)

Vizualizări: 465

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: