Vacanţă la Rânca: viscol, drum blocat, certuri cu poliţiştii

Mini-vacanţa de 1 Decembrie a adus câteva mii de turiști în Rânca, dar și un viscol care, vineri seara, a dus la oprirea circulației pentru câteva ore, așa cum se întâmplă în asemenea situații. Turiștii care doreau să ajungă în stațiune au fost opriți la baza muntelui, la filtrul de la Novaci, ei fiind nevoiți să aștepte aici câteva ore, timp în care s-au certat cu polițiștii, în special.

În cele din urmă, drumarii s-au încumetat să încerce să deschidă drumul spre stațiune, iar în spatele lor să meargă coloana de mașini, deplasarea până la Rânca nefiind lipsită de peripeții pentru unii dintre turiști. Câțiva șoferi au avut ghinionul să li se rupă lanțurile, automat deplasarea lor fiind și mai grea. Ajutorul primit de la angajații Secției Drumurilor Naționale Gorj a făcut însă ca, în cele din urmă, totul să se termine cu bine pentru toată lumea și turiștii veniți din diferite colțuri ale țării să se poată bucura de prima zăpadă din această iarnă.

Pârtia principală de la Rânca a devenit de sâmbătă funcțională, iubitorii sporturilor albe așezându-se la coadă și așteptând și câte o jumătate de oră pentru a le veni rândul la teleschi. „Nu e totul perfect, așa cum ne-am fi dorit, dar ne bucurăm de zăpada care este. Nu a nins cine știe ce, mai mult a fost viscol, dar cei de aici au băgat tunurile de zăpadă, s-au organizat și totul e bine”, a spus o turistă în timp ce stătea la coada formată din zeci de persoane dornice să ajungă la teleschi pentru a fi duse în vârful pârtiei. Au fost destul de mulți și cei care au învățat acum să schieze pentru prima dată, zăpada căzută de 1 Decembrie bucurându-i nespus. „E super, cel puțin pentru mine. Eu acum încerc să schiez, e prima zi și am căzut de nu știu câte ori. E o aventură grozavă și mă bucur de tot ceea ce e aici, mai ales că suntem o gașcă de câțiva prieteni și ne simțim cu toții foarte bine”, a povestit o tânără venită de la Craiova.

Copiii au fost cei mai curajoși atunci când a fost vorba să învețe să schieze. Părinții au recunoscut că au rămas pe margine pentru a se bucura de un pahar de vin fiert. „E minunat. Era rău dacă nu aveam și zăpada aceasta. Tocmai de aceea cred că e super. Copiii s-au dat prima dată pe schi și au și învățat. Noi, părinții, doar ne uităm la ei, dar ne bucurăm că suntem toți împreună. Venim de la Motru și până acum nu prea ne-am făcut timp și pentru astfel de distracții. Celor mici le place și asta e cel mai important”, a spus gorjeanca.

Rânca a fost ocupată în aceste zile la aproape 95% din capacitatea de cazare și, după cum spune șeful cabanierilor de aici, Constantin Pănescu, lucrurile stau la fel și pentru perioada Crăciunului și mai ales a Revelionului.

Vizualizări: 1,810

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: