Vacanţă prelungită pentru mineri şi energeticieni

Salariaţii CE Oltenia vor beneficia de o vacanţă prelungită în perioada următoare. Luni, 30 aprilie, salariaţii companiei energetice, mai puţin angajaţii din termocentrale, vor sta acasă în concediu de odihnă, recuperări sau în libere. Nu vor lucra nici în data de 1 mai, Ziua Muncii fiind declarată zi liberă prin lege. Mai mult decât atât, administraţia societăţii ia în considerare ca minerii să beneficieze de concediu de odihnă programat şi în perioada 2-4 mai.

O altă variantă este ca minerii şi energeticienii să beneficieze de concediul de odihnă forţat de Rusalii, spre sfârşitul lunii mai, astfel încât să existe o legătură a acestor zile libere cu data de 1 iunie, când este Ziua Copilului. Anul acesta, ziua de Rusalii în calendarul ortodox pică duminică, 27 mai, iar luni, 28 mai, este liber legal.

Conducerea companiei energetice va decide joi, 26 aprilie, orarul exact după care vor lucra salariaţii în perioada următoare.

Surse din companie spun că nu se pune în discuţie, deocamdată, trimiterea în şomaj tehnic a salariaţilor. Situaţia actuală nu este una favorabilă pentru CE Oltenia. Cererea de energie este scăzută, iar compania lucrează în special pentru onorarea contractelor bilaterale pentru livrarea de energie.

Vizualizări: 10,629

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: