Văcaru (Pro România): Dacă nu eşti din Teleorman, nu ai nicio şansă în PSD

Deputatul de Gorj Alin Văcaru, secretar general al Pro România, a spus că mulţi primari şi consilieri se vor alătura partidului lui Victor Ponta cu şase luni înainte de alegerile locale. Acum nu o pot face pentru că şi-ar pierde mandatele. Văcaru a vorbit în interviul de la Radio Infinit şi despre motivele pentru care Ponta şi Dragnea nu vor mai fi niciodată împreună pe acelaşi drum.

Reporter: Cum a evoluat Pro România în ultima vreme?

Alin Văcaru: Eu vă spuneam că sunt foarte mulţi colegi de la Gorj care vor să vină şi cei de la PSD spuneau că nu este adevărat. O să vedeţi câţi o să plece în perioada următoare. Foarte mulţi o să plece, dar din aceia care nu o să aibă de suferit, adică să nu piardă anumite funcţii pe care le deţin. O să vedeţi cu şase luni înainte de alegerile locale din 2020 vor pleca de la PSD mulţi dintre consilierii locali, consilieri judeţeni, primari.

Reporter: Este vorba de nemulţumiţi care nu vor mai prinde loc pe liste?

Alin Văcaru: Nu neapărat. Sunt oameni care nu se mai regăsesc în partidele lor. Sunt oameni de calitate, oameni care au venit ei spre noi să ne spună că în 2020 vor să fie alături de noi.

Reporter: S-a speculat de primarul din Muşeteşti.

Alin Văcaru: S-a speculat pentru că avem o relaţie foarte bună. Am o relaţie foarte bună cu doamna primar Buşe de la Stoina, pe care am sunat-o şi mi-a părut foarte rău de ce i s-a întâmplat. Ţin legătura în permanenţă cu primarii, am fost duminică la Văgiuleşti, m-am întâlnit săptămâna trecută cu doi primari la Bucureşti, am stat la un pahar de vorbă.

Reporter: Cred că acum, după achitarea din dosarul Turceni-Rovinari, au început să vină.

Alin Văcaru: Da. Luni la parlament stăm acolo la o cafea, la un ceai, foarte mulţi au venit: Victore, vin la tine dacă îmi dai locul doi. Le spunea: da, le-am mai promis la 11 înainte, dar voi sunteţi obişnuiţi aşa.

Reporter: Dar ce nemulţumiri au primarii, că nu primesc fonduri?

Alin Văcaru: Primarii sunt nemulţumiţi de ce se întâmplă în PSD, de modul cum se iau deciziile, de modul cum se pun pe funcţii unii şi alţii. Dacă nu eşti din Teleorman sau din Olt, de la Stănescu, nu ai nicio şansă în partidul ăsta. Dacă nu mergi la vânătoare cu ei, nu exişti.

Reporter: Excludeţi o împăcare Dragnea - Ponta?

Alin Văcaru: Niciodată nu se va întâmpla asta. Domnul Ponta a mai explicat la televiziune. Domnul Dragnea făcea cu mult timp înainte jocurile astea cu Dîncu, cu Iohannis, să îl dea jos. Nu poţi să mai ai încredere într-un om căruia i-ai oferit totul, iar el ţi-a dat în cap. S-au spus şi foarte multe lucruri grele. Plus că nici Dragnea nu ar accepta, noi nu am fi ca ALDE la guvernare, să fim de acord cu orice ca să fim acolo. Noi vom spune clar ce vrem, cu ce suntem de acord şi cu ce nu.

Vizualizări: 763

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: