Valentin Sanfira, botez în apa Iordanului

Cântăreţul de muzică populară din Gorj, Valentin Sanfira, a participat la o ceremonie de botez în apele râului Iordan, acolo unde acum peste două mii de ani a fost botezat Iisus Hristos. Sanfira nu este singur în Ţara Sfântă, ci alături de mama lui. „Ne-am botezat în râul Iordan. Dumnezeu să ne ajute pe toţi şi să fie pace”, a scris artistul pe pagina de socializare.

Pe malul râului Iordan, într-un decor magnific, printre copaci de eucalipt, se află un loc prezentat turiştilor ca fiind cel în care a avut loc Botezul Domnului. Nimeni nu poate şti dacă este adevărat sau nu, dar nici nu are prea mare importanţă deoarece pe aici trece apa sfântă, apa în care Ioan Botezătorul L-a botezat pe Iisus.

Mii de pelerini creştini vizitează zilnic locul pentru a se boteza şi a se umple de binecuvântare cerească. Printre ei au fost în aceste zile Valentin Sanfira şi mama lui, cea care şi-a dorit cel mai mult această apropiere de Dumnezeu.

Cei care intră în apa Iordanului trebuie să cumpere cămăşi albe pentru botez, care se găsesc şi la biserica ortodoxă, dar şi la comercianţii din zonă. De obicei, cei care intră în apa Iordanului îşi pun nume alese din Biblie.

La botez, Valentin Sanfira a purtat cămaşă albă imprimată cu chipul lui Iisus, iar la gât a avut o eşarfă tricoloră. 

Galerie foto


Vizualizări: 3,903

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: