Vânt puternic la Rânca. Turiștii au urcat în stațiune cu ajutorul drumarilor

Vântul le-a pus probleme drumarilor și turiștilor care au făcut rezervări în stațiunea montană pentru sfârșitul acestei săptămâni. A fost viscol, vineri, pe Drumul Național 67 C, iar drumarii au intervenit cu mai multe utilaje de deszăpezire și au împrăștiat material antiderapant.

În total, a explicat Ion Tudor, șeful Secției Drumuri Naționale Târgu Jiu, au fost împrăștiate pe drumul spre Rânca și în stațiune aproximativ 30 de tone de material antiderapant: „Am intervenit astăzi (n.r. vineri) cu șase utilaje cu lamă, două autofreze. A fost la fața locului și domnul prefect Ciprian Florescu. Am primit asigurări că, în cazul în care, vremea se va înrăutăți, vom mai primi utilaje de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova. De asta ne-a asigura domnul Bogdan Bratu. A bătut vântul cu putere. La rafală, a avut viteza de 80-90 de kilometri pe oră. Au fost foarte mulți turiști care au urcat însoțiți de utilajele de deszăpezire pentru ca noi să ne asigurăm că oamenii ajung în siguranță în stațiune. Au fost și alți turiști care au încheiat deja vacanța. Și pe ei i-am însoțit până în orașul Novaci. Acum nu mai sunt probleme. Se circulă bine. Asfaltul este curat”, au fost asigurările lui Ion Tudor.

În acest final de săptămână, stațiunea Rânca este ocupată aproape la capacitate maximă. Peste 5.000 de turiști din toată țara și-au făcut rezervări în zona montană a județului Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 1,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: