Varianta de ocolire a Târgu Jiului prinde contur

Mai bine de jumătate din lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu sunt finalizate, afirmă autorităţile locale. Firma constructoare lucrează la terasamente dar și la asfaltarea primilor kilometri de șosea.

Investiția se ridică la peste 35 de milioane de euro, bani de la Guvern și fonduri europene. Presupune realizarea unei rețele rutiere de circa 20 de km care implică lucrări de anvergură cu pasaje supraterane, realizarea de poduri și podețe, dar și sensuri giratorii. Autoritățile locale spun că investiția începe să prindă contur. Acesta a mai spus că pe traseu se lucrează la partea de consolidări și la asfaltarea primilor kilometri, dar și că sensurile giratorii sunt în fază de realizare. Primele care vor fi executate sunt cel de la Șușița și de la Turcinești. Autoritățile locale nu au spus însă dacă Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) au reușit să încheie toate litigiile cu proprietarii de imobile prinse pe culoarul de realizare a investiției.

Lucrări de anvergură

Punctul 0 al variantei ocolitoare este DN66, zona Romanești, de la podul de cale ferată. De aici se desprind cele două ramuri, unde vor fi realizate pasaje supraterane peste varianta de ocolire. Urmează apoi traversarea către zona Drăgoieni cu un pod peste Amaradia, pasaj peste calea ferată, care ajunge în zona de intersecție cu DN 67 Severin-Râmnicu Vâlcea. Nodul va fi prevăzut cu un sens giratoriu și un pasaj care va face trecerea peste drumul național. Continuă varianta ocolitoare în zona Stațiunii Pomicole, intersectează strada Aviatorilor, intersecţie ce va fi prevăzută cu un pasaj peste varianta ocolitoare. De aici șoseaua se lasă către zona de nord unde va fi realizat un nou pasaj ce va cuprinde DN66 și DJ Curtișoara. Și în zona Romanești va fi un sens giratoriu, cu pasaj suprateran. De asemenea, va fi realizat și un pod peste râul Jiu, iar spre intersecția cu DN67 unde va fi realizat un pod peste Șușița, va fi realizat și un pasaj peste DN Dr. Turnu Severin-Târgu Jiu. Va fi realizată și calea către DN67D, adică o intersecție cu drumul care duce către Băile Herculane.

Galerie foto




Vizualizări: 425

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: