Velcev a murit de frig la Rânca

Costea Velcev, băiatul de 7 ani din Constanţa, dispărut în zona staţiunii Rânca, a decedat, cel mai probabil, din cauza frigului, ulterior corpul său fiind devorat de animalele sălbatice, se arată în raportul medicilor legişti trimis ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci. Procurorul Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, spune că, în cazul de faţă, cauzele stabilite de medicii legişti sunt unele "probabile", descoperirea târzie a resturilor umane în zona Rânca neputând duce la formularea unei concluzii precise.

"În raport se precizează că este vorba de cauza probabilă. Conform acestui raport, minorul a decedat din cauza frigului, muşcăturile de pe corp aparţinând unor animale sălbatice, acestea fiind ulterioare decesului, posibil la 3-4 zile", menţionează Ciobanu.  Purtătorul de cuvânt precizează că dosarul dispariţiei lui Costea Velcev este în continuare în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci, procurorul de caz aşteptând rezultatul testelor ADN şi a textului serologic, realizat de specialişti pentru stabilirea cu precizie a identităţii resturilor umane descoperite la mijlocul lunii august în zona Rânca.

Fragmente umane au fost găsite atunci într-o zonă aflată la 7-8 kilometri de cabana de la care a dispărut Costea Velcev pe 23 iulie, băiatul de 7 ani din Constanţa fiind venit la munte împreună cu bunicii. Sute de persoane l-au căutat pe acesta timp de trei săptămâni, la Rânca fiind mobilizaţi în primele zile numeroşi poliţişti, jandarmi, poliţişti comunitari, voluntari, dar şi reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră, care au venit în zonă cu binocluri termosensibile, în acelaşi scop fiind folosit şi un elicopter al Poliţiei, dotat şi el cu cameră de termoviziune.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: