Venituri la Direcția Silvică din cesionarea dreptului de recoltare ciuperci

Direcția Silvică Gorj, prin ocoalele proprii, încheie contracte de cesiune pentru recoltarea ciupercilor. Astfel, persoanele fizice sau juridice interesate pot cesiona dreptul de recoltare, tariful pe tona de ciuperci fiind de 670 lei. Direcția Silvică și-a propus o normă de recoltă de 20 de tone de ciuperci de pe suprafețele proprii de pădure.

Cei interesați să culeagă ciupercile de pe suprafețele forestiere deținute de Direcția Silvică Gorj trebuie să solicite cesiunea dreptului de recoltare la sediile ocoalelor silvice. Acțiunea se va încheia la atingerea cotei de recoltare stabilită de conducerea direcției. "În această perioadă, Direcția Silvică Gorj cesionează dreptul de recoltare a ciupercilor comestibile din speciile hribi, gălbiori și ghebe. Până la această dată, prin cele 11 ocoalele silvice de deal și de multe, Direcția Silvică Grj deja a cesionat dreptul de recoltare pentru o cantitate de 13.5 tone. Valoarea cesiunii este de 670 lei pe tonă, urmează să definitivăm și diferența de cantitate până la 20 de tone cât avem în program și chiar e posibil să și depășim. Acțiunea poate să dureze și până în toamnă. Dacă o putem încheia și acum, până la sfârșitul lunii iunie, depinde de fructificația la aceste specii de ciuperci. La ora actuală condițiile sunt prielnice. Este vorba de umiditate foarte ridicată și alternanța de umiditate și căldură favorizează apariția speciilor de ciuperci menționate anterior", a declarat Ovidiu Cârstoc, directorul Direcției Silvice Gorj.
Cele mai solicitate zone sunt cele ale ocoalelor silvice Târgu Jiu, Padeș-Tismana și Târgu Cărbunești. La polul opus s-au aflat ocoalele silvice de la Hurezani și Runcu, care au fost cele mai cele mai puțin solicitate de către persoanele fizice și juridice.
Recoltarea ciupercilor din suprafețele forestiere ale Direcției Silvice Gorj, fără drept, se sancționează cu amenzi cuprinse între 1000 și 2000 lei.

Galerie foto


Vizualizări: 2,523

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: