Verdict final pentru doi foşti primari

Două săptămâni trebuie să mai aştepte foştii primari de la Drăguţeşti pentru a afla decizia finală a judecătorilor în dosarul în care sunt judecaţi de ani de zile pentru fapte care au avut loc în urmă cu mai bine de un deceniu.

Curtea de Apel Craiova a fixat ca termen data de 25 aprilie pentru a pronunţa sentinţa în acest dosar în care, pe lângă Vasile Moşoiu şi Ion Modroiu, mai sunt judecaţi omul de afaceri Valentin Frunză şi dirigintele de şantier Nicolae Isar. Din 2012 se judecă acest dosar, care a mai fost o dată pe rolul Curţii de Apel. Magistraţii din Bănie au dispus atunci rejudecarea dosarului la Judecătoria Târgu Jiu, însă verdictul dat anul trecut de instanţa gorjeană nu diferă prea mult de cel contestat iniţial.

Moşoiu s-a ales cu o amendă penală de 1000 de lei, după ce a plătit prejudiciul de 43.000 de lei care i se imputa, iar Modroiu şi ceilalţi doi inculpaţi au primit câte 2 ani de închisoare, executarea fiind suspendată şi înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani. Toţi trei trebuie să suporte, conform deciziei de la Târgu Jiu, şi plata unui prejudiciu de 251.000 de lei. Paguba ar fi fost creată cu ocazia construirii unui pod peste Jiu pe raza localităţii, anchetatorii susţinând că o parte din lucrările achitate nu au fost, de fapt, realizate.

Vizualizări: 1,357

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: