Verdict final pentru „Mecanicu”

Aproape 20 de tineri care la începutul lunii februarie ajungeau în spatele gratiilor după ce erau reținuți de procurorii DIICOT Gorj au primit acum verdictul final din partea judecătorilor în dosarul penal deschis pe numele lor. Cap de afiș la vremea descinderilor a fost considerat Daniel Cătălin Rizan, un tânăr din Rovinari pasionat de muzică rap, care a și avut câteva postări pe internet cu numele de scenă „Mecanicu”.

Un alt individ din Rovinari, Tănase Crăete, era însă liderul grupării, el primind acum o condamnare de 1 an 6 luni și 20 de zile. Marius Cosmin Cozma, din Hunedoara, are de executat 3 ani, 6 luni și 20 de zile, pedeapsa fiind dispusă în condițiile în care el este recidivist. Un alt recidivist din dosar, craiovean de origine, este Bogdan Ovidiu Matei, pentru care judecătorii au stabilit o pedeapsă definitivă de 3 ani, 8 luni și 20 de zile.

Ceilalți inculpați din dosar au primit, de regulă, un termen de încercare de 4 ani, timp în care trebuie să fie la dispoziția autorităților judiciare, dar și să presteze muncă în folosul comunității. Lista acestora este formată din Ionete Paul Daniel, Vasile Mihaela Andreea, Daia Cristel Alin, Dumitru Florin, Crăete Tănase, Nistor Ionuţ, Hrum Bogdan Ionuţ, Boboc Gabriel Daniel, Văduva Iulian Cezar, Sălari Adrian Valentin, Rizan Daniel Cătălin, Sîiu Vasile Alexandru şi Costescu Ionuţ Marius.

Aceștia creaseră o rețea de trafic de droguri care vindea substanțe cu efecte psihoactive tinerilor din Rovinari, Târgu Jiu, Valea Jiului și Craiova. Fiecare inculpat a fost obligat la plata a câte 3100 de lei cheltuieli judiciare către statul român.

Vizualizări: 3,257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: