Verdict în dosarul „borcanului cu dolari” furat de la Dăneşti

Tânărul trimis în judecată de procurori pentru că ar fi „ajutat” la dispariţia unui borcan în care se aflau aproape 30.000 de dolari a aflat miercuri pedeapsa pe care au dispus-o judecătorii în cazul său.

Borcanul cu bani era îngropat într-un garaj din Dăneşti de către proprietarul sumei respective, bărbatul fiind plecat la muncă în străinătate. Acasă a rămas doar fiica sa, care s-a împrietenit cu inculpatul Ion Adrian Picincu. Minora a vrut să îşi răsfeţe „iubitul” şi ori de câte ori acesta avea nevoie umbla la borcanul cu dolari din garaj, tânărul reuşind să îşi cumpere o maşină, dar şi să folosească vreo câteva mii de dolari pentru a aduce droguri din Italia în Gorj. Drogurile i-au adus deja o condamnare la începutul anului, acum instanţa stabilind că faptele sunt în directă legătură unele cu altele şi, de aceea, Picincu s-a ales cu un nou mandat emis pe numele său, care include o pedeapsă ce ţine cont de faptul că era minor la momentul comiterii infracţiunilor.

„Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 9 luni închisoare aplicată inculpatului prin sentinţa penală nr. 83/06.02.2017 pronunţată de Tribunalul Dolj. (…) Ia faţă de inculpat măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o durată de 4 ani, pentru săvârşirea în timpul minorităţii a infracţiunii deduse judecăţii în cauză (…) inculpatul execută pedeapsa principală de 2 ani închisoare aplicată pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal, majorată cu 1 din durata măsurii educative a internării într-un centru de detenţie pe o durată de 4 ani, în total 3 ani închisoare. În baza art. 72 Cod penal, deduce din pedeapsa de executat durata măsurilor preventive şi a detenţiei de la 18.08.2016 la zi. (…) Dispune emiterea unui nou mandat de executare, în conformitate cu dispoziţiile prezentei sentinţe”, a decis Judecătoria Târgu Jiu.

Prin sentinţa respectivă, individul este obligat să îi restituie păgubitului şi suma de 28.500 de dolari care a dispărut din borcanul îngropat în garajul din Dăneşti.

Vizualizări: 2,919

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: