Vezi aici de ce s-a supărat prefectul Andrei pe primari

Liviu Andrei se declară nemulţumit de faptul că primarii din judeţ nu au depus cereri pentru a obţine finanţare în cadrul programului guvernamental „Case pentru Specialişti”.

Prefectul spune că, azi, va trimite din nou câte o adresă sau îi va suna pe primari pentru a le reaminti că 31 martie este termenul limită pentru depunerea solicitărilor respective. Cererile pot fi depuse doar cu avizul Consiliului Local, din cele 61 de primării de comună din judeţ, doar 24 aducând până acum la Prefectură documentele în baza cărora pot fi daţi banii necesari construirii caselor pentru specialişti.

Andrei afirmă că nu înţelege de ce primarii nu se implică în atragerea fondurilor guvernamentale, el spunând că, din ceea ce a observat până acum, doar primarii care au mai obţinut finanţări externe s-au arătat interesaţi de proiectul ministrului dezvoltării şi turismului Elena Udrea. „Autorităţile locale din Berleşti au solicitat reabilitarea a şase apartamente în zona Pîrîu-Viu. Edilii localităţilor Albeni, Bengeşti-Ciocadia, Hurezani, Vladimir, Bustuchin, Roşia de Amaradia, Tânţăreni,Săcelu, şi Cruşet au solicitat construirea a câte 10 case pentru specialişti. Pentru localitatea Padeş, Consiliul Local a solicitat construcţia a 8 locuinţe. Autorităţile din Licurici şi Dragoteşti au cerut construcţia de 3 astfel de locuinţe, cele din Căpreni 4 case, iar comunele Bărbăteşti, Bumbeşti Piţic, Dăneşti, Godineşti, Logreşti, Negomir, Săuleşti, Polovragi şi Stăneşti au solicitat construirea a câte 5 locuinţe.  Administraţia locală din Urdari are nevoie de  6 case pentru specialişti. Beneficiarii programului „Renaşterea satului românesc - 10 case pentru specialişti“ sunt persoanele care nu deţin individual sau în comun, împreună cu soţii/soţiile lor, în proprietate o locuinţă în comuna în care îşi desfăşoară activitatea, indiferent de modul în care a fost dobândită, cu excepţia cotelor-părţi din locuinţele dobândite prin moştenire şi nici nu au achiziţionat după data aprobării Programului, prin hotărâre a Guvernului, o locuinţă în comuna respectivă, indiferent de modul de desfăşurare”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Gorj.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: