Vezi cum sunt sărbătoriţi vârstnicii în judeţ!

Ziua Persoanelor Vârstnice va fi sărbătorită în Gorj numai de către primăriile mai bogate, în timp ce la comune vârstnicii vor avea parte doar de urări de sănătate şi viaţă lungă. Şi pentru că sâmbătă este şi zi de muncă, cele mai multe primării au convenit cu oamenii lor să sărbătorească, fie mai devreme fie mai târziu de 1 octombrie. Tot sâmbătă, primăriile de oraş sărbătoresc şi Ziua Recoltei.

Ziua Vârstnicilor de anul acesta va fi marcată în Gorj doar de primăriile cu mai multe fonduri la bugetul local. Aşa că dacă unii primari sunt dispuşi să cheltuiască până la 30.000 de lei pentru buna dispoziţie a vârstnicilor, alţi primari abia dacă au aprobat 8.000 de lei. Este cazul primarului din Leleşti, Marian Rotaru, care spune că s-a bazat mai mult pe sponsorizări. „Sigur că vor fi sărbătoriţi. De comun acord am stabilit însă să sărbătorim duminică pentru că sâmbătă oamenii mai culeg porumbii, viile. Aşa că ne-am dat întâlnire duminică la teatrul de vară, aşteptăm în jur de 400 de persoane care vor avea parte de trei feluri de mâncare, formaţie de muzică, băutură, tot ce este nevoie. Avem şi cinci cupluri care împlinesc 50 de ani de la căsătorie şi pe care îi vom premia cu câte 500 de lei de cuplu”, a declarat Marian Rotaru, primarul din Leleşti.

Primăria Turceni alocă 30.000 de lei

Un pic mai răsfăţaţi vor fi însă locuitorii din Turceni care vor sărbători Ziua Persoanelor Vârstnice la restaurantul CE Turceni. Primăria a alocat pentru această zi nu mai puţin de 30.000 de lei. „Noi o să sărbătorim vineri seara la restaurantul termocentralei. Aşteptăm în jur de 350 de vârstnici. Vom organiza pentru ei şi un fel de tombolă cu premii puse în joc de către primărie. Am aprobat pentru acest eveniment în jur de 30.000 de lei”, a declarat Ion Iordache, primarul din Turceni.

La Roşia de Amaradia nu se sărbătoreşte

Vârstnicii din Roşia de Amaradia nu vor avea parte anul acesta decât de urări de sănătate şi viaţă lungă din partea primarului Liviu Cotojman. Acesta a declarat că anul acesta nu va sărbători această zi pentru că nu are spaţiu, cu promisiunea că de anul viitor nu va mai sări evenimentul. „La căminul cultural am depozitat alimentele, iar sala de festivităţi o am în lucru. O să trec însă pe la fiecare şi am să le urez sănătate şi viaţă lungă. Anul viitor o să termin sala de festivităţi şi atunci o să am spaţiu”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia.

La Târgu Jiu e bal

Aproximativ 750 de pensionari din Târgu Jiu vor participa la un bal organizat de municipalitate cu prilejul Zilei Internaţionale a Vârstnicilor. Evenimentul va avea loc mâine, începând cu orele 17.00, la un restaurant de pe Insuliţă. Ziua vârstnicilor va fi sărbătorită cu două zile mai devreme şi va debuta cu un program concurs: “Ziua bunicilor” şi cu o întrecere de şah. În jurul orelor 15.00, în Parcul Central va răsuna muzica Fanfarei “Armonia”. Seara, pensionarii sunt aşteptaţi la bal unde vor avea parte de o serie de surprize: program folcloric susţinut de Doina Gorjului şi Şcoala Populară de Artă, concurs de dans, tombolă cu premii şi sărbătorirea celor născuţi în preajma zilei de 1 octombrie. “Ne-am orientat spre pensionarii care au venituri mici şi nu au mai participat la astfel de evenimente organizate de primărie”, a declarat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Reprezentanţii municipalităţii spun că vârstnicii vor beneficia de un meniu cu o valoare de circa 50 lei/ persoană.  

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: