Viceprimarul Aurel Popescu: ”Practic tenisul de câmp din tinereţe“

Noul viceprimar al municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu, și-a luat în serios atribuțiile noii funcții așa că timpul liber a devenit o comoară pentru acesta. Aflat mai tot timpul în teren pentru a se acomoda cu sarcinile de serviciu, Aurel Popescu mărturisește că trecerea de la sectorul privat la munca din administrație a fost o adevărată provocare căreia speră să-i facă față cu brio. Subinginer de profesie, acesta a deținut o funcție de conducere în cadrul uzinei Mirfo declarând că în politică a intrat la îndemnul unor prieteni. Viceprimarul municipiului Târgu Jiu este un împătimit al fotbalului și al tenisului de câmp, sporturi pe care le practică cu regularitate și astăzi.

Aurel Popescu a fost ales de curând viceprimar după ce în perioada 2004-2012 a activat pe funcția de consilier local din partea PSD. Vestea că va fi noul viceprimar al municipiului nu a fost una surprinzătoare declarând că și-a dorit foarte mult să aibă ocazia să pună în practică experiența acumulată de-a lungul anilor. ”În politică am intrat la îndemnul prietenilor în 1995. Până în 2004 am activat în cadrul Partidului Național Liberal, partid pe care l-am părăsit în urma unor evenimente neplăcute și am hotărât să mă îndrept către PSD pentru că aici am găsit un mediu în care dreptul la liberă exprimare nu era interzis. Am ajuns să-mi doresc funcția de viceprimar pentru că am vrut o schimbare, mi-am dorit să pun în practică experiența pe care am acumulat-o cât timp am lucrat în sectorul privat”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

La preluarea funcției de viceprimar, Aurel Popescu a preluat și sarcini în cadrul primăriei. ”Fac zilnic tot posibilul să am un dialog cu toate compartimentele din primărie astfel încât să nu încetinesc procesul. Mă ocup de domeniul investițiilor, gospodărie comunală, poliție locală, sunt domenii dragi mie. Înainte de 89 am desfășurat activitate în sectorul privat, diferit de domeniul administrației publice locale dar sector care te obligă să ai cunoștințe de toate genurile”, a declarat viceprimarul Popescu.

Familie

În ciuda faptului că acum are puțin timp pentru familie, atât soția cât și fiica nu au ezitat niciun moment în a-l susține în toate deciziile. ”Familia mi-a fost aproape întotdeauna. Faptul că nu mai am același timp a fost o nemulțumire dar mă înțeleg și îmi dau puterea necesară. Fetița are 29 de ani, a terminat ASE la București și este stabilită acolo. Mi-ar fi fost drag să revină lângă noi dar a fost decizia ei. Probabil că dacă perioada de timp în administrație este scurtă, o să revin în afaceri, dacă perioada este mai lungă, probabil o să fiu aproape de fiica mea”, a adăugat Aurel Popescu.

PASIUNI

Noul viceprimar al municipiului Târgu Jiu este un împătimit al fotbalului și al tenisului de câmp. ”Practic tenisul de câmp și fotbalul din tinerețe, de obicei lunea și miercurea. Îmi place să am echipamente adecvate mai ales la tenis, rachete, mingi, îmi place extraordinar de mult acest sport. Locuiesc la casă, îmi plac trandafirii, eu îi îngrijesc, îi curăț, în stropesc contra dăunătorilor. Soția mea este cu animalele, îi plac foarte mult pisicile”, a povestit acesta.

REGRETE

Aurel Popescu mărturisește că are un mare regret. ”În 1990, când am intrat în sectorul privat am avut câteva idei de afaceri foarte bune dar partea financiară m-a împiedicat să le pun în practică. Ulterior, altcineva mi-a preluat ideile, le-a pus în practică și s-au dovedit a fi excelente. Este un regret pe care îl am dar ...”, a precizat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: