Viceprimarul din Motru, dat în judecată pentru maşina de serviciu

Cosmin Morega, viceprimarul municipiului Motru, este bun de plată. Direcţia Publică Motru l-a dat în judecată, cerându-i pe calea instanţei să plătească maşina de serviciu pe care a folosit-o pe vremea când conducea unitatea, acţiunea vizând şi ceilalţi administratori care au aprobat achiziţia. Demersul are loc după ce Finanţele au stabilit că Direcţia Publică Motru nu avea dreptul legal să cumpere acel autoturism.

Cosmin Morega spune că este vorba de primul autoturism nou al Direcţiei Publice Motru, fiind vorba de o achiziţie perfectată acum câţiva ani, pentru care unitatea a plătit 14-15 mii de euro. Maşina, un Volkswagen Jetta, a fost cumpărată în leasing şi era folosită în deplasări de directorul unităţii. Autoturismul a fost achitat în decursul a doi ani. Morega era la acea vreme directorul Direcţiei Publice Motru, dar şi unul dintre membrii Consiliului de Administraţie al societăţii, organism care a aprobat această achiziţie.

În urma unui control al inspectorilor fiscali, Direcţia Publică Motru a primit ca măsură recuperarea sumelor cheltuite din bugetul unităţii pentru cumpărarea autoturismului. Direcţia Publică Motru a depus o acţiune la Tribunalul Gorj împotriva lui Cosmin Morega, Viorica Arjoca şi Cristina Florentina Iorga, pentru recuperarea sumelor. Dosarul a fost înregistrat în data de 22 decembrie 2017, iar magistraţii nu au stabilit până acum un termen de judecată.

Morega spune că este dispus să dea partea sa de bani, dar cu o condiţie. „Este o problemă mai veche, de când au fost Finanţele în control. Au spus că am achiziţionat o maşină şi nu a fost legală achiziţia. Ziceau că trebuia solicitat un aviz de la Ministerul de Finanţe, pentru că era o lege care interzicea achiziţia de maşini şi de mobilier. Consideră că trebuie să o plătim, dar să rămână maşina la unitate, dacă se poate. N-am mai pomenit în lumea asta să plăteşti bunul şi să rămână la unitate! Noi le-am spus să ne dea maşina şi să dăm banii. Dumnealor au spus că nu ştiu cum să facă”, a declarat Cosmin Morega, care aşteaptă cu nerăbdare decizia magistraţilor.

Vizualizări: 2,655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: