Vîlceanu (PNL): Legea Holdingului mai are o șansă

Deputatul de Gorj Dan Vîlceanu spune că PSD mai are o șansă să demonstreze că vrea Legea holdingului, care ar permite mixul energetic. În primă fază, majoritatea PSD-ALDE a dat aviz de respingere pe proiectul de lege în Comisia de Industrii, dar la propunerea lui Vîlceanu proiectul a revenit la comisie. Parlamentarii PSD de Gorj au spus la primul vot că nu au știut că proiectul este pe ordinea de zi, dar au acum ocazia să se asigure că social-democrații susțin mixul energetic.

Reporter: Proiectul Legii holdingului a fost retrimis la comisie. Ce s-a întâmplat.

Dan Vîlceanu: În calitate de vicelider de grup, mi-am rugat colegii să mă sprijine pentru a cere retrimiterea acestei legi la comisie, unde dacă există voință politică, proiectul poate fi modificat. Demersul meu a fost votat. Cu alte cuvinte, dacă cei de la comisie au dat raport de respingere pentru că legea era făcută prost, acum, după ce va ajunge înapoi la comisie, ea poate fi corectată, astfel încât să poată să fie adoptată.

Rep.: Nu era mai bine dacă ajungea în plen și era votată?

D.V.: Biroul Permanent al Camerei Deputaților, unde majoritatea este a PSD, a pus proiectul pe locul 150, ceea ce înseamnă că îl discutam în plen peste vreo doi ani, când constatam că e prost, că așa a zis comisia. Altele erau prioritățile lor. Sprijinit de colegii mei, care au vorbit și cu liderul lor de grup, am reușit să mutăm proiectul pe locul 6 și să votăm retrimiterea lui la comisie. Dacă intra la vot, probabil era respins, pentru că specialiștii au spus că nu este un proiect bun. Să îl refacă dacă nu e bun, nu să-i dea respingere.

Rep.: Gorjul are parlamentari în Comisia de Industrii?

D.V.: Nu, dar atunci când va fi rediscutat proiectul, o să încerc să merg eu, pentru că pot înlocui un coleg.

Rep.: Credeți că de data aceasta proiectul va primi aviz pozitiv?

D.V.: Semnalele pe care le am eu sunt că nu, vor da tot respingere. Coaliția PSD-ALDE a demonstrat oficial că mixul energetic, despre care au vorbit parlamentarii puterii din Gorj, a fost încă o minciună cu ajutorul căreia au încercat să ia un vot.

Rep.: Parlamentarii PSD de Gorj au spus că își vor convinge colegii, că data trecută nu au știut că e la comisie.

D.V.: Mint, au știut. Când am avut acea dezbatere la prefectură s-a discutat că e pe circuit. Ori nu i-a interesat, ori nu au ce face. Aștept parlamentarii care se laudă cu binele pe care îl fac ei CEO să sprijine această lege și să își convingă colegii de utilitatea ei. Și eu fac parte dintre parlamentarii care au promis mixul energetic și voi face tot ce ține de mine ca acest lucru să se întâmple. Parlamentarii de Gorj ai PSD-ALDE au ocazia să arate că îi interesează cu adevărat soarta Complexului Oltenia, asta în cazul în care sunt luați în calcul.

Vizualizări: 651

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: