Vîlceanu a cerut vot de solidaritate pentru Orban

Conducerea PNL a votat marţi cu o largă majoritate susţinerea preşedintelui pe tema plângerii penale făcută de acesta împotriva premierului Viorica Dăncilă. Doar trei persoane au votat „împotrivă“, printre acestea fiind prim-vicepreşedintele Iulian Dumitrescu şi vicepreşedintele Marian Petrache, în timp ce 23 de liberali au fost „pentru“. Votul a fost propus de deputatul de Gorj Dan Vîlceanu.

Deputatul Dan Vîlceanu a fost cel care a propus un vot de „solidaritate“ cu Orban. Deputatul Tinel Gheorghe, şeful PNL Ialomiţa, s-a opus demersului, acesta fiind unul dintre aleşii liberali care de mai multe ori s-a pronunţat împotriva deciziilor conducerii. De asemenea, vicepreşedinţii liberali Dan Motreanu, Gigel Ştirbu şi Victor Paul Dobre le-au spus colegilor că nu sunt „adepţii plângerilor“, dar că respectă decizia lui Orban.

Cel mai vehement critic al lui Orban a fost Iulian Dumitrescu, prim-vicepreşedinte, care şi-ar fi citit mesajul de pe o foaie. Votul i-a fost favorabil lui Orban: 23 de voturi au fost „pentru“, trei au fost „împotrivă“ şi au existat şi două abţineri.

Potrivit unor surse politice, liberalii care au votat împotriva lui Orban au fost Iulian Dumitrescu, Gheorghe Tinel şi Marian Petrache.  

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, referitor la plângerea penală depusă împotriva premierului Viorica Dăncilă, că s-a consultat doar cu apropiaţii lui, nefiind necesară consultarea cu partidul pe care îl conduce, sesizarea fiind depusă în calitate de simplu cetăţean.

Orban a sesizat Parchetul General „în calitate de cetăţean” de faptul că Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea au difuzat informaţii cu caracter secret. Plângerea este şi pentru uzurpare funcţie. „Am depus o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind anumite fapte comise de Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea legat de pregătirea, adoptarea şi aducerea la cunoştinţa opiniei publice şi ce s-a întâmplat legat de memorandum. Am depus sesizarea în calitate de cetăţean al României. Am considerat demersul o obligaţie morală. Niciodată nu am acceptat să fiu pasiv la lucrurile care afectează România. Riscă să distrugă orice credibilitate a României pe plan extern. Riscă să pună în pericol interesele fundamentale ale ţării. Sesizarea îi vizează pe Viorica Dăncilă şi pe Liviu Dragnea. Clanul de pigmei obişnuiţi să se joace pe malul Lacului Belina nu poate afecta interesele ţării”, a spus Orban.

Liderul PNL îi acuză pe Dragnea şi Dăncilă de „difuzarea de informaţii cu caracter secret, uzurparea de funcţie şi refuzul de informare a Preşedintelui României” în cazul memorandumului privind mutarea Ambasadei Israelului.

Vizualizări: 343

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: