Vîlceanu nu îl crede pe Weber: Nu îmi cereţi să fiu gâgă

Deputatul liberal Dan Vîlceanu nu crede în demersurile anunţate de parlamentarul social-democrat Mihai Weber, pentru a găsi o formulă de subvenţionare a certificatelor de carbon. Măsura ar fi benefică pentru Complexul Energetic Oltenia, care plăteşte anual peste 100 de milioane de euro pentru aceste certificate.

„Trebuie găsită o soluţie pentru a subvenţiona aceste certificate. Vorbim despre mai mult decât dublarea preţului la un certificat, de la 6 euro acum un an la 12-15 euro acum. Complexul Energetic Oltenia va trebui să plătească o sumă uriaşă, care ar putea fi folosită în alte direcţii”, a spus parlamentarul PSD. Weber a menţionat că problema a fost discutată şi la nivel de prim-ministru, dar va fi pregătit un material şi pentru forurile europene.

În replică, liberalul Dan Vîlceanu a spus că este un demers politic. „Pot accepta orice demers politic pentru a câştiga imagine şi voturi, dar nu îmi cereţi să fiu gâgă. Mihai Weber îi ia de proşti pe cei care-l ascultă, care habar nu au despre nimic. Asta a făcut domnul Weber când a spus acele lucruri”, a spus Vîlceanu la Radio Infinit, care crede că managerul Complexului Energetic Oltenia nu a spus adevărul atunci când a susţinut că certificatele aferente producţiei de energie de anul trecut au fost cumpărate. (A.A.)

Vizualizări: 431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: