Violonistul Daniel Podlovschi, concert la Târgu Jiu

Renumitul violonist Daniel Podlovschi va veni joi, 29 martie, la Târgu Jiu, pentru a susţine un concert extraordinar, alături de Orchestra de Cameră Lyra Gorjului a Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu. Concertul aniversar Daniel Podlovschi va avea loc la Sala Maură a Prefecturii Gorj, de la ora 19.00.

Muzicianul va cânta partiturile Concertului pentru vioară şi orchestră în Mi major BWN1042 MA, din creaţia lui J.S. Bach. Programul serii va fi completat cu lucrări din creaţiile compozitorilor: Richard Clayderman - Ballade pour Adeline, K. Jenkins – Palladio, M. Suchici – Tango albastru.

„Daniel Podlovschi s-a născut la Iaşi, la 20 februarie 1939. A început studiul viorii la şase ani cu tatăl său, Rudolf Podlovschi, profesor de vioară şi violonist la Filarmonica din Iaşi. Progresele lui au fost atât de rapide, încât au condus la debutul său solistic la vârsta de 7 ani cu Concertul în la minor de Vivaldi, pe scena Teatrului Naţional din Iaşi. În 1949 s-a mutat la Bucureşti şi a început lecţiile cu reputatul pedagog Garabet Avakian. În 1960 a absolvit Conservatorul din Bucureşti la clasa profesorului Avakian, remarcându-se printre cei mai talentaţi violonişti din generaţia sa”, au transmis reprezentanţii Şcolii Populare de Artă din Târgu jiu.

Cei care doresc să participe la concert vor trebui să scoată din buzunar 15 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii vor plăti doar 7 lei.

Vizualizări: 679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: