Viorel Suveranul de la Rovinari nu e singur. Mişcare naţională!

Viorel Nicolovici, bărbatul din Rovinari prins pe un drum public, conducând un autoturism Ford cu numărul „vn 01 suveran”, a fost amendat de poliţie. Cel care se autointitulează „Viorel Suveranul” a încercat să explice poliţiei că nu are jurisdicţie asupra unei „fiinţe vii”, dar tot s-a ales cu o amendă de 870 de lei, pentru că avea permisul suspendat.

 Viorel Suveranul nu este singura „fiinţă vie, născut viu” din România. La nivel naţional există o adevărată mişcare, în care zeci, dacă nu sute de persoane s-au declarat suverane. Doar la Braşov au fost înregistrate 15 cereri în acest sens.

Procedura este următoarea. Cel interesat trebuie să renunţe la codul numeric personal. Pentru asta, are nevoie să obţină un certificat medical care atestă că s-a născut viu. Viorel Nicolovici a obţinut acest certificat făcând o cerere la Arhivele Naţionale, documentul fiind postat pe pagina de socializare. A depus apoi solicitare la Evidenţa Populaţiei pentru a renunţa la CNP.

Presa a prezentat mai multe cazuri similare în ţară. Mihai Poenar din Codlea a făcut un protest pentru că nu i se elibera o carte de identitate fără CNP. A fost refuzat, astfel că a făcut plângere penală. Cazul lui Poenar nu este singular. Şi la Braşov există 15 astfel de cereri.

Corespondenţa cu Monitorul Oficial

Suveranii nu recunosc autoritatea statului român asupra lor. Viorel Suveranul a făcut o cerere către Regia Autonomă Monitorul Oficial, dorind să afle care este actul de înfiinţare a statului român, dar şi actul de înfiinţare al Poliţiei Române.

Răspunsul celor de la Monitorul Oficial RA este halucinant, aşa că vi-l prezentăm integral:

„Având în vedere solicitarea dvs. transmisă RA Monitorul Oficial şi înregistrată cu nr. 2004/13.02.2018, privind Actul de înfiinţare a statului Român, dacă există şi în ce nume şi nr. de lege s-a înfiinţat, precum şi Actul de înfiinţare a Poliţiei Române şi în ce nume şi nr. de lege s-a înfiinţat, vă facem următoarele precizări:

- în baza de date a RA Monitorul Oficial se regăseşte legea nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 305/09.05.2002.

- Având însă natura şi/sau vechimea informaţiilor solicitate de dvs. (ce se constituie în procese sau izvoare istorice), în sensul Legii nr. 16/1996 privind Arhivele Naţionale, vă recomandăm să vă adresaţi Arhivelor Naţionale a României.

- De asemenea, precizăm că în baza noastră de date deţinem publicaţia Monitorul Oficial al României începând din 1990”.

Un astfel de răspuns al unei instituţii importante a statului l-a făcut pe Viorel Suveranul să creadă că are dreptate când nu recunoaşte autoritatea instituţiilor.

 

AMENDĂ

Viorel Suveranul a filmat momentul în care poliţiştii din Rovinari i-au dat jos numerele de pe maşină. A refuzat să facă el asta, atunci când poliţiştii i-au cerut-o. Pentru că avea permisul suspendat, a primit şi o amendă de 870 de lei. Bărbatul din Rovinari a anunţat că va face plângere pentru abuz.

Vizualizări: 8,260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: