Virusul AH1N1 se apropie de judeţul Gorj

Noul virus gripal AH1N1 se extinde cu repeziciune în România. Gripa porcină a ajuns la graniţa judeţului Gorj cu judeţul Dolj. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică avertizează populaţia să-şi ia toate măsurile de precauţie pentru a evita îmbolnăvirea cu această nouă tulpină gripală.

Gripa porcină a ajuns la limita judeţului Gorj. O şcoală din Filiaşi a fost închisă după ce aici au fost depistate 8 cazuri de îmbolnăvire cu virusul AH1N1. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătatea Publică Gorj avertizează populaţia să se prezinte la medic imediat ce prezintă simptomele specifice acestei boli. „Simptomele gripei porcine sunt asemănătoare cu cele ale gripe sezoniere. Pentru a se evita apariţia unor complicaţii se impune ca bolnavii care prezintă dureri de cap, ameţeli, febră, respiraţie grea, stare generală alterată să se prezinte imediat la medicul de familie şi să nu intre în contact cu persoanele sănătoase până nu se va stabili dacă are sau nu gripă porcină”, a declarat Elena Piţian, purtător de cuvânt DSP Gorj. 

Gorjul nu are nici măcar o doză de vaccin

În prezent la nivelul judeţului Gorj nu există nici o doză de vaccin împotriva gripei porcine. Ministerul Sănătăţii are obligaţia de a achiziţiona aceste doze şi de a le distribui în teritoriu acolo unde este cazul. „Noi nu avem la nivel de direcţie nicio doză de vaccin antigripal. Am înţeles că cei de la minister vor achiziţiona aproximativ o mie de doze şi ne vor trimite şi nouă dacă vom solicita, însă vaccinul va merge în special în zonele unde au fost descoperite cele mai multe cazuri de gripă porcină”, a declarat Elena Piţian.

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: