Viscol puternic pe Transalpina (VIDEO)

Viscolul le dă bătăi de cap drumarilor. Jumătate din stațiunea montană Rânca a fost cuprinsă de viscol, marți noaptea. Peste zece tone de material antiderapant au împrăștiat angajații de la Drumuri, iar două utilaje au acționat fără oprire pentru ca drumul să nu fie închis.

Vântul a bătut, la rafală, chiar și cu 70 de kilometri pe oră. Zăpada a fost viscolită, iar, în unele porțiuni, stratul de omăt a depășit un metru. „Am intervenit cu două utilaje, autofreză și lamă, pentru a nu fi probleme pe drum. Vântul a bătut cu putere. Era totul troienit. Deszăpezim acum și într-o oră este tot drumul alb”, a spus un angajat al Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Viscolul puternic a cuprins jumătate din stațiune până la ieșirea spre Transalpina. Drumarii rămân în alertă. Sunt asigurate stocurile de material antiderapant pentru a face față iernii, precum și utilajele necesare. Șoferii care vor să urce în stațiunea montană sunt sfătuiți să nu plece la drum dacă nu au mașinile echipate corespunzător. Au nevoie de anvelope de iarnă, dar și de lanțuri. Asfaltul de la Novaci până la Rânca este negru și nu pune probleme. (M.M.)

Galerie foto


Vizualizări: 2,157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: