Vor afla sentinţa pe 29 februarie! Data nu există în calendar!

Programare neobişnuită pentru pronunţarea unei sentinţe din partea magistraţilor gorjeni. Unul din dosarele aflate pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu are ca dată pentru pronunţarea publică a verdictului ziua de 29 februarie, zi care însă nu există în calendar.

Luna aceasta este de 28 de zile, cel mai probabil o greşeală fiind la baza luării unei asemenea decizii pentru stabilirea zilei de pronunţare a verdictului. Culmea este că norocoasa dată de 29 februarie a fost decisă într-un dosar în care inculpaţilor oricum li se cer despăgubiri care, cel puţin la o primă vedere, depăşesc imaginaţia.

Dosarul este cel al lui „Al Capone” de la Runcu, un tânăr care a venit la instanţă, în plină iarnă, cu un tricou inscripţionat cu numele respectiv şi cu menţiunea că acesta este „Regele Mafiei”. Ionuţ Gabriel Hocan, Matei Gheorghe Hajaş, Constantin Sârbu şi Ilie Valeriu Popescu sunt tinerii care la începutul lunii decembrie a anului 2016 au decis să fure brăduţi dintr-o plantaţie privată pentru a-i vinde câtorva localnici. Doar o parte din brăduţi au fost vânduţi, restul fiind aruncaţi, la anchetă inculpaţii recunoscându-şi faptele. Ei au sperat să scape cu o pedeapsă blândă, dar anchetatorii le-au făcut o surpriză de proporţii când a venit vorba despre calcularea prejudiciului.

Procurorii au reţinut în rechizitoriul trimis instanţei că valoarea unui astfel de brăduţ este de nu mai puţin de 800 de lei bucata. „Poate aveau şi beculeţele în ei”, a remarcat, ironic, judecătorul de caz, după ce tinerii i s-au plâns că nu pot fi de acord cu un asemenea preţ în condiţiile în care un astfel de brăduţ nu s-a dat pe piaţă cu mai mult de 100 de lei. Preţul a fost calculat în funcţie de metrul cub de vânzare a lemnului pentru construcţii, brazii de Crăciun fiind însă cu totul altceva. Lucrurile s-ar putea lămuri la sfârşitul lunii, când instanţa va trebui să dea verdictul în dosar, verdict care în nici un caz nu va putea fi aflat pe 29 februarie.

Vizualizări: 1,907

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: