Vrea să facă la Rovinari cel mai mare muzeu al mineritului

Primarul din Rovinari, Robert Filip, şi-a propus să facă în localitate cel mai mare muzeul al mineritului din ţară. Filip a spus că este o formă de respect pentru o activitate desfăşurată în zonă de zeci de ani şi în jurul căreia a fost dezvoltat oraşul Rovinari.

Filip nu şi-a propus să facă un muzeu simplu, într-o clădire, ci unul integrat într-o carieră minieră. „În momentul de faţă am semnat proiectul pentru parcul pe fonduri europene şi vrem să legăm într-o formă sau alta acest muzeu de parc, pentru că din discuţia cu oameni de la CEO, a rămas că au nişte utilaje pe care nu le vor mai folosi şi sper să facem un protocol să ni le predea”, a spus Robert Filip.

Va fi şi un circuit turistic amenajat într-o zonă minieră dezafectată. „Putem să facem acest muzeu în jurul unor utilaje, poate să facem chiar un circuit. Vrem să facem ceva complex, pentru ca omul să fie curios, să vrea să vină să viziteze acest muzeu al mineritului, care de altfel ar fi şi cel mai mare din ţară”, a mai spus primarul din Rovinari, la Acces TV.

Deocamdată nu se ştie care ar fi costurile pentru realizarea unui astfel de proiect.

Vizualizări: 1,980

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: