Weber despre ieșirea lui Ciurel: Frustrări personale

Afirmații surprinzătoare făcute pe blog de fostul director general al CE Oltenia, Laurențiu Ciurel. Acesta a spus că zilele lui Boza la conducerea companiei sunt numărate, pentru că îi va lua locul Bălășoiu, recent selectat în Directorat. Mai mult, susține că 2017 este cel mai prost an al CEO, deși este primul an în care se estimează profit, după patru ani de pierderi înregistrate în mare parte pe mandatul lui Ciurel. „Îmi pare rău că stric sărbătoarea, dar 2017 este cel mai prost an al CEO de la înființare, pentru oricine înțelege mai mult decât o cioară”, a scris Ciurel. Invitat la Radio Infinit să comenteze astfel de afirmații, deputatul PSD Mihai Weber a spus că „unii nu știu decât să zgândăre”.

Reporter: Fostul manager al CEO, Laurențiu Ciurel, a scris pe blog că anul 2017 este cel mai prost an al companiei. Cum comentați?

Mihai Weber: Sunt tot felul de subiecte, scenarii, pe care le lansează unii pentru a destabiliza. Nu știu ce au în spate. Nu comentez declarațiile pe care le fac unii sau alții, iau în seamă doar acele atitudini sau poziții exprimate în mod profesionist și constructive. Problema este foarte clară și am discutat-o la nivel de ministru, trebuie să asigurăm stocurile de iarnă să arătăm că producția energiei pe bază de cărbune este într-adevăr un pilon, poate cel mai important pilon al sistemului energetic național. Astea sunt lucrurile serioase, complexul să funcționeze, nu chestii aruncate de unul sau de altul. E dreptul oricui să aibă atitudini și poziții, dar să fie alea care trebuie, nu comentarii care au în spate orgolii sau frustrări personale.

Rep.: Domnul Ciurel spune că anul 2017 a fost cel mai prost an la CEO, pentru că a crescut costul de producție al MW.

M.W.: Păi vedeți! Că intră Ciurel, că Boza, că Bălășoiu, prea puțin contează. Activitatea merge? Merge. Există un profit? Există. Sunt asigurate cerințele impuse de minister? Da, sunt asigurate. Cred că asta interesează pe toată lumea, să aibă un salariu normal, să fie motivați oamenii care sunt direct productivi, să se asigure acele majorări salariale promise, pentru că rezultatele sunt bune și este normal ca oamenii să câștige mai mult.

Rep.: Vă deranjează, înțeleg, poziția domnului Ciurel. Mai este membru PSD?

M.W.: Nu neapărat. Mă deranjează poziția oricui care nu are altă treabă decât să zgândăre. Nu am nimic cu domnul Ciurel, nu am nimic cu domnul Bălășoiu, nu am nimic cu domnul Boza. Apreciez oamenii care au o atitudine din care să reiese faptul că sunt pentru ca o activitate precum cea a Complexului Energetic Oltenia să funcționeze.

Rep.: Ciurel mai e membru PSD?

M.W.: Nu știu, asta trebuie văzut în baza de date. Sincer, nu știu dacă mai e membru.

Vizualizări: 1,844

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: